понеділок, 25 лютого 2008 10:23

Подрімати серед робочого дня корисно для пам"яті

Вчені з Дюссельдорфського університету, провівши дослідження, дійшли висновку, що для кращої працездатності та поліпшення пам"яті потрібно хоча б на кілька хвилин у день поринати у дрімоту.

Дослідники наголошують, що користь пам"яті приносить не сон, а сам процес засипання, під час якого свідомість програє заново події, які сталися нещодавно.

Фахівці провели дослідження, під час якого групі студентів потрібно було запам"ятати певні слова зі списку, а після цього провести годину за картковою грою Солітер. Всіх учасників розділили на 2 групи: одній дозволили задрімати перед початком дослідження, іншим - ні.

У результаті виявилося, що ті студенти, які могли поспати кілька хвилин, згадали набагато більше слів зі списку, ніж ті, які не спали. Учені пояснюють це тим, що в процесі засипання відбувається період обробки пам"яті, і краще за короткий сон є лише глибокий сон, який відіграє велику роль для кількох основних функцій.

На підтвердження даної теорії фахівці наводять таких великих особистостей, які любили подрімати в середині робочого дня, як Уїнстон Черчілль, Маргарет Тетчер, Альберт Ейнштейн і Джон Кеннеді.

Нещодавно американські вчені встановили, що тривалість робочого дня - головний фактор, що впливає на час сну людини: чим більше індивід приділяє часу роботі, тим менше йому потрібно часу для сну, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину « Подрімати серед робочого дня корисно для пам"яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути