Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2011 13:46
Дмитро Корчинський
Дмитро Корчинський
Лідер політичної партії "Братство"

Майбутнє української еліти виховується у СІЗО

Останнім часом почастішали випадки, коли знаходять небезпечні речі в активістів право-радикальних організацій. Це свідчить про те, що Валерій Хорошковський разом із керівництвом СБУ, не дивлячись на те, що він аматор, дуже швидко вивчив азбуку цієї професії.

Сьогодні не лише у нашої, а й у будь-якої спецслужби є проблеми - їм важко боротись зі справжніми терористами. Тому, як правило, останніми призначаються люди, які ні сном, ні духом про це діло не думали і не відали. За рахунок подібних "терористів" можна подавати якісь показники і хоч чимось пишатись.

До речі, присвоєння нового звання Хорошковському - це позитивний момент. Тут ми хоч у чомусь випереджаємо Росію: Путін у них - досі полковник, а наш хлопчик - вже генерал армії.

Очевидно, що така нагорода не пов'язана безпосередньо із затриманням активістів "Патріоту України". Адже відомо, що СБУ увесь час бореться зі змовами проти президента. І про багато речей ми навіть не чули - не все виноситься у пресу.

І Міністерство внутрішніх справ, і СБУ, і прокуратури створюють уявні страхи, а потім мужньо від них захищають суспільство. Така специфіка роботи. По собі скажу, що уявні страхи значно страшніші, ніж реальні. Тому я, наприклад, завжди вдячний людям, які захищають мене від уявних страхів та небезпек.

"Васильківських терористів" будуть намагатись упекти за більш м'якою статтею. Але усе буде залежати насправді від українського суспільства. Адже, як би там не було, як би до них не ставились, не можна віддавати власний актив. Молоді люди, які є членами подібних організацій - це найкраще, що є у нашій країні. Це молоді ідеалісти, які готові жертвувати власним часом, власною селезінкою заради якихось ідей. Їх дуже мало, і таких активістів нам дуже не вистачає. Сьогодні більшість - прагматики, які думають багато про бабки. А тут є молодь, яка думає не про гроші. Майбутнє національної еліти сьогодні виховується у слідчих ізоляторах.

Щодо перспективи масових заворушень. Вони завжди спонтанні, їх не можливо підготувати. Ними можна скористатись, можна стати на хвилю, про них можна мріяти, за це можна молитись, але прогнозувати не можливо. Революція може бути і цієї осені, а може статись і через п'ять років.

Хоча так виглядає, що чекати залишилось вже не так і довго. Думаю, не цієї осені, але під кінець наступного року ми будемо мати велику пригоду...

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє української еліти виховується у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути