понеділок, 29 серпня 2011 15:59

Комітет визволення політв'язнів заступився за "васильківських терористів"

Комітет визволення політв'язнів заступився за "васильківських терористів"

Комітет визволення політв'язнів заявив про свій рішучий протест проти протиправних дій силових структур у зв'язку з затриманням активістів ВГО "Патріот України" та ВО "Свобода".

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Соціал-національної асамблеї, у Комітеті вважають, що "окупаційний режим на чолі з Януковичем продовжує політичні репресії та переслідування українців, не згодних з його політикою".

"При цьому влада не гребує ніякими брехливими звинуваченнями, за якими викликає на допит, затримує, саджає активних патріотів за ґрати", - наголосили активісти.

За їхніми словами, представників організації "Патріоту України" в Києві було звинувачено в "тероризмі", не зважаючи на безглуздість підстав для цього.

"У цьому випадку очевидною є робота Служби безпеки України, яка, як слухняний Януковичу пес, підкинула усі необхідні для такого звинувачення "докази". Представників ВО "Свобода" викликали на допит за волевиявлення в День Незалежності України, під час мирної ходи маршу Комітету опору диктатури, звинувачуючи у "порушенні громадського порядку", - нагадали у Комітеті.

"Нелегітимна влада на чолі з Януковичем намагається ліквідувати будь-які спроби українців вибороти свої права на своїй землі. ВО "Тризуб" імені Степана Бандери, ВО "Свобода", "Спільна Справа", "Братство", ВГО "Патріот України" – активні патріотичні та націоналістичні організації й партії та звичайні громадяни зазнали політичних переслідувань та репресій", - зауважили політики.

Як наслідок, Комітет визволення політв'язнів заявляє про підтримку активістів, звинувачених та затриманих сьогодні.

"Закликаємо всіх, кому небайдужа доля патріотів, які зараз знаходяться під слідством, в застінках СБУ та МВС, кому небайдужа доля української нації – взяти участь у спротиві політичним репресіям і підтримати націоналістів", - резюмували у Комітеті.

Слід зазначити, під зверненням свої підписи поставили наступні організації: ВГО "Патріот України", ВО "Свобода", ОУН (д), "Братство", "Жіноча Січ", "Братство Св. Луки", "Український Традиціоналістичний Клуб", ВО "Тризуб" імені Степана Бандери

Нагадаємо, наразі під вартою, у СІЗО СБУ, перебувають троє представників Соціал-національної асамблеї (СНА): депутати Васильківської міської ради Ігор Мосійчук та Сергій Бевз, а також Володимир Шпара.

Раніше Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом підготовки до здійснення терористичного акту, публічних закликів до вчинення терактів і незаконного виготовлення вибухового пристрою членами низки громадсько-політичних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Комітет визволення політв'язнів заступився за "васильківських терористів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути