вівторок, 06 травня 2008 07:14

У неділю був "День взяття" Києва

 

Рекордні автомобільні затори й пробки фіксували 4 травня у другій половині дня на всіх в"їздах до столиці. Більшість людей, які виїжджали з міста на вихідні, поверталися додому саме в неділю.

На всіх напрямках фіксували аварії. Вони й спричинили затори. Напевне, найважчою була ситуація на міжнародній трасі Чоп–Київ, а саме на ділянці поблизу Житомира. Аби виїхати на трасу з міської кільцевої, автомобілі стояли в заторі по 30–40 хв. Неподалік від в"їзду в Житомир "Шкода Октавія" зі столичними номерами на великій швидкості вдарила жовті старі "жигулі", що розверталися на трасі. Авто зареєстроване в Житомирській області. ВАЗ від удару перевернувся на дах. Більшість водіїв пригальмовували перед місцем зіткнення. Вони роздивлялися дорожньо-транспортну пригоду. Незначні аварії-"догонялки" траплялися кожні 2–3 км. Найбільше таких ДТП бачили в селах Йосипівка, Капітанівка та Мила. Аварії гальмували рух. Усі надземні пішохідні переходи на під"їзді до cтолиці були заповнені перехожими. Люди фотографували затор.

Авто у напрямку Києва рухалися по п"яти смугах замість двох. Порушуючи правила, машини рухалися узбіччям та зеленим газоном, що розділяє дві проїжджі частини. Найбільші "торопиги", як зневажливо називають водії порушників, виїжджали на узбіччя смуги зустрічного руху. Інспектори ДАІ таких не зупиняли. 120-кілометрову ділянку дороги від Житомира до столиці транспорт долав протягом 3–4 год.

— Такого на моїй пам"яті ще не було. Ра ніше затори починалися під Білогородкою, кілометрів за десять від міста. А в неділю ввечері все стояло вже за 50 кілометрів від Києва. Раніше витрачав на дорогу з Житомира до Києва півтори години. У неділю їхав майже три, — розповідає "ГПУ" Ігор Захарченко, 35 років. Чоловік за кермом із 2001-го.

Через затори син-школяр Ігоря Захарченка потрапив додому надто пізно. Він не встиг підготуватися до уроків, розповідає киянин.

Така ж ситуація склалася й на інших основних трасах неподалік столиці. Близько шостої вечора через аварію поблизу міста Біла Церква зупинився на півгодини рух одеською трасою. Ближче до Києва машини стояли від супермаркету "Нова Лінія" в Чабанах до шляхопроводу на Одеській площі. Водії звертали від Білої Церкви на кагарлицьку трасу, аби потрапити до столиці через Обухів. Але на трасі біля нього через незначну аварію теж був затор.

Надто повільно рухалася також "варшавка", траса Київ–Ковель. Причина — ремонт мосту в місті Ірпінь.

Останній вихідний на початку травня кияни називають "днем взятия Киева". Після кількох святкових днів на трасах скупчуються десятки тисяч автівок, що їдуть у столичному напрямку. Перший день травневих свят називають "днем освобождения Киева". Традиція так називати ці дні триває з часів СРСР.

Зараз ви читаєте новину «У неділю був "День взяття" Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути