середа, 28 вересня 2016 09:00

Смарт-квартири стали новим трендом ринку нерухомості

Смарт-квартири стали новим трендом ринку нерухомості

Столичний ринок нерухомості адаптувався до кризових умов і радує споживачів новими доступними форматами житла. Кризові часи, скачки курсу долара, складна ситуація на ринку нерухомості, інфляція: в наш непростий час у багатьох людей ще недавно осмислена мета купити однокімнатну квартиру в Києві переходить до списку недосяжних мрій.

Експерти ринку нерухомості стверджують: це неправильно. Специфічне поєднання фінансових, психологічних і економічних факторів впливає не лише на покупців, але і на забудовників. Тому ціни на квартири в новобудовах у Києві зараз сягнули цілком прийнятних значень. Сучасний житловий комплекс пропонує квартири за ті ж гроші, що й до кризи — якщо рахувати в доларах. Ось лише великий метраж комфортабельних комплексів відлякує покупців: повна вартість квартир в новобудовах "кусається".

Розумно і дешево

Сьогодні забудовники почали вирішувати цю проблему: на ринку з'явилися так звані смарт-квартири — сучасні апартаменти формату "заїжджай і живи", з обробкою і побутовою технікою. Головна особливість таких квартир — невеликий метраж, а отже — низька вартість всього об'єкту.

Так, квартира з опорядженням в новобудові може обійтися набагато дешевше порівняно із вторинним ринком нерухомості. Смарт-квартири оздобленні в урбаністичному стилі дизайнерами, які знаються впорядкуванні малометражного простору. Тому, навіть у 18-метровому приміщенні власники не відчуватимуть дефіциту площі.

А першопроходець хто?

Отже, купити квартиру в новобудові від забудовника в столиці за прийнятні гроші — це реальність. Залишається тільки одне питання — де і як? Сьогодні слово "смарт" починає з'являтися в телеефірі. Але часто журналісти сприймають його в неправильно, називаючи цим терміном малометражні квартири в звичайних будинках. Насправді ж побудувати квартиру в форматі смарт неможливо: у цьому сучасному стилі може бути зведений тільки весь житловий комплекс.

Смарт-квартира — це не лише малий метраж. Це - спосіб мислення дизайнера та архітектора. Новий житловий комплекс в Києві може бути смарт, тому що створення житла такого формату потрібно починати з планування будівлі, а не окремої квартири. Сьогодні далеко не кожен житловий комплекс вирізняється прагненням побудувати всю будівлю в утилітарному стилі. Але повноцінні смарт вже є. Наприклад, ЖК Smart House.

Тут навіть назва говорить нам про вузький профіль цього комплексу: в смарт-будинку лише смарт-квартири. "Розумний будинок" вже готується довести свою перевагу на практиці. Зовсім скоро охочі зможуть купити квартиру в Києві з ремонтом і базовою побутовою технікою за цілком прийнятною сумою.

Ціни ЖК Smart House дійсно здатні вселити надію. Придбати квартиру в житловому комплексі реально за заощадження або, продавши стару "хрущовку" в невеликому містечку далеко від столиці.

Джерело статті: смартхаус.com.

Зараз ви читаєте новину «Смарт-квартири стали новим трендом ринку нерухомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути