пʼятниця, 29 січня 2021 13:40

Після трагедії в Харкові Київ проводить рейди будинків для літніх людей - є результати

Після трагедії в Харкові Київ проводить рейди будинків для літніх людей - є результати
Розповіли про результати перевірок будинків для літніх людей у Києві. Фото: pixabay.com

За результатами перевірок, у Києві виявили 33 приватні пансіонати для літніх людей та реабілітаційні центри. Кримінальні справи порушили щодо 9 таких закладів.

Такі дані станом на 29 січня, заявив мер міста Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Здійснюють перевірки міжвідомчі групи, до яких увійшли представники поліції, ДСНС та Департаменту соціальної політики КМДА.

"Ми постійно перевіряємо комунальні будинки для людей літнього віку і всі соціальні установи міста. Після трагедії, що сталася у Харкові, дали доручення перевірити, чи працюють у Києві подібні приватні заклади для людей літнього віку. Перевірки в столиці тривають", – зазначив голова столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На землі лежать старі в памперсах. Кричать"

За його словами, міська влада фактично не може впливати на діяльність таких приватних установ, бо законодавчо це питання не врегульоване.

"Контроль за якістю послуг людям літнього віку в приватних установах повинен бути у місцевої влади. Від цього залежить безпека людей і їхнього життя. Місто підтримує розвиток приватного сектору, але виключно, якщо він працює в правовому полі. І я закликаю депутатів Верховної Ради, Кабінет міністрів прискорити розробку і впровадження норм та критеріїв надання послуг такими закладами, щоб був законодавчий контроль за їх діяльністю", – наголосив Кличко.

21 січня у Харкові в пансіонаті для літніх людей "Золотий час" на вул. Нижньогієвській, 150-Б сталася пожежа. У будинку були 33 людини. Це пацієнти й четверо працівників. Загинули 15. Усі були лежачі, то ж не могли врятуватися. За 3 дні в лікарні від стресу помер 80-річний.

4 підозрюваних у трагедії арештували без права на заставу.

Державній службі з надзвичайних ситуацій доручили перевірити стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах та гостелах України. Владі міст - провести роботу зі встановлення законності будинків для літніх людей.

Зараз ви читаєте новину «Після трагедії в Харкові Київ проводить рейди будинків для літніх людей - є результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути