середа, 27 травня 2020 13:10

Під час карантину кияни помітили найбільше допомоги від Порошенка - опитування

Під час карантину кияни помітили найбільше допомоги від Порошенка - опитування
Соціологи: Кияни назвали коронавірус проблемою, серед партій найбільше допомагає Порошенко

Половина киян вважають проблему коронавірусу дуже важливою.

Про це свідчать результати опитування Центру SOCIS.

Соціологи також з'ясували, що в ситуації з протидії епідемії COVID 19 мешканці столиці найвище оцінили благодійні і волонтерські зусилля партії п'ятого президента Петра Порошенка. Майже 22% вважають "Європейську Солідарність" політичною силою, яка найбільше допомагала у боротьбі з епідемією. "Слуги народу" - 8,7%, УДАР - 4,4%, "Батьківщина – 2,2%, Голос -2,1%.

"Останні два слайди – наскільки важливою є проблема коронавірусу, де 1 означає зовсім не важливо, 5 – дуже важливо. Надзвичайно важливо – 49,2, менш важливою – чотирибальний показник 15,1, трибальний – 19,2, двобальний – 6,4 і лише 8,3 відсотка сказали, що зовсім не важливою є ця проблема", - зазначив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

"З огляду на це цікавим є останній слайд – "Скажіть, яка з політичних партій найбільше допомагає у боротьбі з коронавірусом?" Очевидно, що відповідь на це питання багато в чому буде позначатися на показниках на місцевих виборах восени цього року. Про роботу партії "Європейська Солідарність" чули і знають 21,9%, партія "Опозиційна платформа – За життя" - 14,1%, партія "Слуга народу" - 8,7%, очевидно це більше пов'язано з роботою окремих політиків представників партії по місту Києву, аніж по програмах самої партії, УДАР Віталія Кличка - 4,1%, "Голос" - 2,2, "Батьківщина" - 2,1, інша партія 3,3%", - зауважив Кошель.

"Це цікавий показник, іноді такі питання ми ставимо про партії не тільки рейтингові, дуже часто вони корелюються з електоральним питанням, тобто дуже схожі відповіді - як люди віддають свої симпатії і готові голосувати, і в аналогічних питаннях показники схожі, але не в цьому випадку. На першому місці залишається як і в партійному рейтингу "Європейська Солідарність", а інші партії в цьому питанні розподілилися іншим чином. Люди, маючи якусь симпатію до тої чи іншої партії, але об'єктивно оцінюють ситуацію, яка з політичних сил допомагає населенню і Києву в боротьбі з коронавірусом на сьогоднішній день", - наголосив виконавчий директор Центру "Социс" Олександр Чашковський.

За результатами опитування, серед тих, хто візьме участь у виборах до Київради та вже визначився із своїм кандидатом, "Європейська Солідарність" набирає майже 21%, "Слуга народу" - 18%, УДАР Кличка 13,3%, ВО "Батьківщина" 9%, ОПЗЖ 8,8%, "Рух нових сил" 5,1%. Решта політичних сил не набирають 5%.

Дослідження проводилось методом телефонного опитування з 8 по 20 травня 2020 року. Всього було опитано 4000 респондентів. Дослідження було проведено в усіх десяти адміністративно-територіальних районах міста, яке репрезентує доросле населення столиці за такими показниками, як вік (старші 18 років), стать, а також поділ міста на райони. Статистична похибка дослідження 1,9%.

Зараз ви читаєте новину «Під час карантину кияни помітили найбільше допомоги від Порошенка - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути