пʼятниця, 01 лютого 2008 07:08

На показі Доріс Хартвіх зал двічі вибухав оплесками

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Під час показу колекції німецької дизайнерки Доріс Хартвіх моделі-чоловіки танцювали під джаз у виконанні ”РадіоБенду Олександра Фокіна”
Під час показу колекції німецької дизайнерки Доріс Хартвіх моделі-чоловіки танцювали під джаз у виконанні ”РадіоБенду Олександра Фокіна”

29 січня у Міжнародному центрі культури й мистецтв "Жовтневий палац" відбувся перший в Україні "Фешн-концерт". Протягом двох годин німецька дизайнерка чоловічого одягу Доріс Хартвіх у супроводі українського джазового оркестру "РадіоБенд Олександра Фокіна" показувала нову весняно-літню колекцію.

До зали заходить український дизайнер Михайло Воронін, 69 років.

— Гарний одяг і джаз — добре поєднання, — говорить Воронін своєму супутнику, чоловікові в чорному костюмі, якому на вигляд років 60.

У залі гомін. Одні глядачі прийшли послухати джаз. Інші — подивитися, що запропонує німецька дизайнерка. На заднику сцени висвічується напис "Алекс Фокін". Керівник оркестру одягнутий у куртку з малюнком тигра на спині. Він грає на синтезаторі. Під час другої композиції з невеликої драбини посеред сцени спускається саксофоніст. Глядачі не зразу розуміють: чоловік із саксофоном — актор Олег Савкін — тільки вдає, що грає. За ним виходять ще три молодики. Вони демонструють одяг, невимушено танцюють і спілкуються. Протягом усього вечора виходи моделей чергують із піснями та танцями під музику "РадіоБенду".

— Не тільки молоді чоловіки можуть красуватися у модному і гарному одязі, чи не так? — актор Євген Паперний, 58 років, легенько відштовхує модель і виходить до глядацької зали. Він теж демонструє одяг.

— Пацани! — Паперний підходить до літнього чоловіка в сьомому ряду і тисне йому руку. — Не хвилюйтеся, я з вами! Ми ще покажемо молодикам, на що ми здатні!

Актор поправляє на голові шляпу і підморгує білявці. Він одягнутий у світлі лляні штани та піджак.

Доріс Хартвіх вважає, що навесні та влітку чоловікам найкраще носити світлий одяг у діловому стилі. Щоб костюми не виглядали "серйозною класикою", дизайнерка пропонує під піджак та легкі штани взувати кеди чи в"єтнамки. Обов"язковим атрибутом гардеробу стануть кепки та шляпи з вузькими полями. На шию слід пов"язувати тонкі, бажано білі, шалики. Сорочки — лише шовкові.

— Приємно повернутися в Київ, — каже американська джазова вокалістка Кім Сандерс. Олександр Фокін та Доріс Хартвіх запросили співачку виступити на показі. На бек-вокалі джазистці підспівують українські дівчата.

— Ще вчора я була без голосу, — говорить зі сцени співачка. — Однак завдяки українському лікареві Тишкову я сьогодні співатиму.

Останній рядок джазової композиції Сандерс перероблює і співає англійською: "Дякую лікарю за те, що я можу співати!". Зал вибухає оплесками.

Останньою всі модельєри зазвичай показують весільну сукню. Німецька дизайнерка теж так зробила. У фіналі на сцену вийшов чоловік. На його шляпу пов"язали золотавий довгий шмат тканини, схожий на фату. Ззаду її підтримували моделі зі свічками в руках. Зал удруге вибухнув сміхом і оплесками.

Зараз ви читаєте новину «На показі Доріс Хартвіх зал двічі вибухав оплесками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути