пʼятниця, 15 вересня 2017 17:44

"Мені запропонували - я погодився" - як Кличко зі столичними забудовниками з Неаполя летів

Журналісти відзняли, як увечері 17 серпня мер Києва Віталій Кличко прилетів з Неаполя до Києва на приватному літаку. Разом із ним летіли відомі столичні забудовники - керівник державної корпорації "Укрбуд" Максим Микитась і член наглядової ради будівельної компанії City Capital Group Марія Казанцева.

Про це йдеться в програмі "Схеми", передає "Радіо Свобода".

Після посадки літака Cessna Citation XLS із віп-терміналу аеропорту "Бориспіль" вийшли Віталій Кличко із Марією Казанцевою і Максим Микитась із дружиною.

Крім того, в списку пасажирів виявився екс-нардеп від Партії регіонів, колишній керівник патронатної служби Київської міськадміністрації і бізнес-партнер забудовника Вагіфа Алієва в деяких проектах Вадим Столар.

Автор: "Радіо Свобода"
  Мер Києва Віталій Кличко прощається з членом наглядової ради будівельної компанії City Capital Group Марією Казанцевою
Мер Києва Віталій Кличко прощається з членом наглядової ради будівельної компанії City Capital Group Марією Казанцевою

Кличко розповів, що за оренду чартеру заплатив Микитась.

"Я випадково зустрів Микитася на вулиці в Неаполі і погодився придбати квиток на чартер, тому що мав переліт зі "стиковкою", а Микитась летів прямим рейсом. Він сказав, що летить до Києва, ті, кого він запросив, хто там з ним летів - я не маю до цього ніякого стосунку. Мені запропонували – я погодився", - зазначив мер. При цьому колишній боксер курив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як кияни не допустили будівництво торгового центру

Микитась зауважив, що не платив за весь чартер, а тільки придбав квиток. Відмовився говорити, як він опинився в одному літаку з Кличком і Столаром. Сказав, що це - "особисте питання".

У рахунку за переліт, який Кличко відправив журналістам, зазначено, що він повинен сплатити € 1500без ПДВ на рахунок компанії "Tango limeted", зареєстрованої на Сейшельських островах.

Автор: "Радіо Свобода"
  Мер Києва Віталій Кличко обіймає керівника державної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася
Мер Києва Віталій Кличко обіймає керівника державної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася

Журналісти звернулися до компанії AirPink, що надає в оренду літак, яким скористалися Кличко і Микитась. Запитали, чи можливо придбати окремий квиток на чартер. Компанія сказала, що такої можливості немає. Переліт літака Неаполь – Київ коштує €13,3 тис.

Два роки тому у столиці був скандал, пов'язаний із компанією "Укрбуд". Через будівництво житлового комплексу з 18-ти 34-поверхових будинків "Сонячна рів'єра" на Микільській слобідці, головний храм Греко-католицької церкви - Патріарший собор Воскресіння Христового по-сусідству вкрився тріщинами.

Зараз ви читаєте новину «"Мені запропонували - я погодився" - як Кличко зі столичними забудовниками з Неаполя летів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути