вівторок, 05 серпня 2008 18:08

Міжшкільний басейн будують на Солом"янці

Автор: фото: Оксана ХУДОЯР
  Робітники завершують викладати плиткою чашу басейну ”Олімпік” у школі на Солом’янці. Він стане 55-м за рахунком басейном у столиці. Місто витратило на зведення 4-поверхової будівлі зі свого бюджету 20 мільйонів 600 тисяч гривень
Робітники завершують викладати плиткою чашу басейну ”Олімпік” у школі на Солом’янці. Він стане 55-м за рахунком басейном у столиці. Місто витратило на зведення 4-поверхової будівлі зі свого бюджету 20 мільйонів 600 тисяч гривень

"Бетон розсипай рівномірно, аби був на рівні з дошками", — повчає молодого робітника "Бориспільсільбуду" інженер Анатолій Бойправ, 54 роки.

Юнак викладає поріг на вході до чотириповерхової будівлі міжшкільного критого басейну. Його почали зводити зліва від школи N115 із поглибленим вивченням іноземних мов на вул. Кавказькій, 10, Солом"янка.

Фундамент заклали наприкінці січня 2008-го. Основні роботи будівельники мають завершити до 15 серпня, аби школярі з усього району вже 1 вересня могли в ньому проводити заняття.

На будівництві — метушня. Робітники заносять цемент і облицювальну плитку. Кілька людей штукатурять шестиметрові стіни зали, де розташована чаша басейну. 20 працівників із будфірм "Ювента-ґруп" і "Малахіт" завершують підвісну стелю з пластику, обкладають плиткою басейн ізсередини. Він має 12 м у ширину і 30 м у довжину. Загалом на будівництві працює 90 людей.

— Працюємо тут із дев"ятої ранку до одинадцятої вечора. Басейн, як бачите, похилий: половина глибша, а далі мілкіше. Робимо так, аби могли плавати діти різного віку, — каже Богдан Стозанський, 30 років, робітник фірми "Ювента-ґруп".

Кореспондент "ГПУ" оглянула всі чотири поверхи будівлі, в якій буде басейн. Нині там обладнують термофасад, дах покривають рубероїдом. Бетонують підлогу, докладають цеглу на 4-му поверсі та в переході від басейну до школи. На першому поверсі багато пилюки. Тут уже готові бойлерні, роздягальні, кабінети для персоналу. Дерев"яні двері на час ремонту обмотали целофаном — аби не забруднювалися. На сходах поки немає поруччя, подекуди на стелі звисають незмонтовані кабелі. Анатолій Бойправ показує кабінет медсестри, роздягальні, душові. На третьому поверсі є шість шкільних класів. Тепер у них лежать будматеріали. Не віриться, що роботи завершать вчасно.

— Через два тижні все має бути зроблено: поштукатурено, побілено, пофарбовано, плитка докладена. Ну коли таке було, аби будівництво завершили вчасно? Щось залишимо: десь недофарбуємо, десь плитку не докладемо. Але то не страшно. Дадуть нам додаткових робітників — доробимо, — каже Анатолій Бойправ.

Чоловік зізнається, що будівельники часто залишаються працювати всю ніч. На час будівництва живуть у десяти вагончиках, які розставлені на бігових доріжках шкільного подвір"я.

У районному відділі освіти кажуть: басейном безкоштовно користуватимуться всі діти Солом"янського району.

Школа N115 ім. Івана Огієнка була збудована 1936-го. Минулого року компанія "Бориспільсільбуд" добудувала в ній 4-й поверх, поміняла вікна, відремонтувала класи. Робітники жартують, що від колишньої школи залишилися лише сходи.

Зараз ви читаєте новину «Міжшкільний басейн будують на Солом"янці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути