понеділок, 26 жовтня 2020 18:12

"Європейська солідарність" за рік подвоїла результат на Київщині

"Європейська солідарність" за рік подвоїла результат на Київщині

Партія "Європейська Солідарність" на місцевих виборах 25 жовтня на Київщині подвоїла результат, який був отриманий торік на парламентських виборах. Про це заявила під час брифінгу у Центральному штабі партії народний депутат України, лідер списку ЄС до Київської обласної ради Вікторія Сюмар. Вона наголосила, що партія стала переможцем по Київській області попри намагання сфальсифікувати результати волевиявлення з боку опонентів.

"Ми хочемо подякувати мешканцям Київщини за те, що підтримали саме "Європейську Солідарність". Для нас це дуже важливо, це серйозна відповідальність в першу чергу. Ми подвоїли результат "Європейської Солідарності" відносно минулорічних парламентських виборів", – констатувала Сюмар.

"Було багато чуток, що тут будуть різні переможці, великі плани на Київську область були у правлячої партії "Слуга народу". Але зараз вони посідають друге місце, і очевидно, що відставання є таким, що "Європейська Солідарність" посідає перше місце у Київській області", – зазначає Сюмар.

"Чому це дуже важливо? Останнім часом намагалися сказати, що "Європейська Солідарність" це "регіональна партія Галичини", і ця політтехнологічна теза дуже активно нав'язувалася політтехнологами Банкової. І найсмішніше, що вони й досі продовжують роздавати такі тези своїм депутатам", – говорить Вікторія Сюмар.

"Саме тому перше місце у Києві і Київській області говорить про те, що "Європейська Солідарність" об'єднує Україну", – переконана Сюмар.

"У нас зараз триває паралельний підрахунок голосів. Ми розуміємо, що до Київської обласної ради окрім "Європейської Солідарності" потрапляють "Слуги народу", партія "За майбутнє", "Батьківщина", ймовірно потрапляє ОПЗЖ, і зараз намагаються затягнути до облради також партію "Наш край". Якраз з цією партією було пов'язано найбільше порушень", – повідомила Вікторія Сюмар.

Вона нагадала про скандальну історію, коли в кандидата від "Нашого краю" були обшуки в ректораті Ірпінської податкової академії, де були вилучені спеціальні докази щодо можливого підкупу виборців і вручена підозра.

"Звичайно, результат "Європейської Солідарності" не порадував владу, сьогодні зранку і вночі було дуже багато різних ситуацій з підрахунком голосів. Наш кандидат, який зараз найімовірніше перемагає в ОТГ в Українці, коли з Трипілля везли вже протоколи, на яких стояли мокрі печатки і підписи, – їхню машину зупинили представники Нацполіції і намагалися не допустити, щоб ці протоколи довезли до ОВК. Очевидно що це також була спроба зрізати результат нашого кандидата", – зауважує Вікторія Сюмар.

"Ми посідаємо перші місця і швидше за все йдемо на перемогу голів десь біля 10 ОТГ у Київській області. І це теж достатньо серйозний результат. В багатьох великих містах довкола Києва саме наші кандидати посідають або перші, або другі місця. Зараз триває підрахунок голосів, коли він завершиться, ми про це повідомимо", – зазначила Сюмар.

"У Київській області, як і декларувала партія "Європейська Солідарність", найперше завдання для новообраних депутатів буде пов'язане з медициною. Ми добре усвідомлюємо сьогоднішні загрози: на Київщині погана ситуація із протидією коронавірусу. Більшість лікарень сьогодні переповнені. І очевидно, це ті питання, які потрібно вирішувати в першу чергу. Місцеві бюджети вже виснажені і ресурсу залишається все менше. Тому перерозподіл коштів з місцевих бюджетів має відбуватися строго вже не на якесь там піарне "Велике будівництво". А йти в першу чергу на ті потреби, які сьогодні є ключовими викликами – як для України, як для Київщини, так і для всього світу. Наше завдання – це лікарні другої, третьої хвилі, закупка кисню і багато чого іншого", – перераховує Вікторія Сюмар.

Вона подякувала членам виборчих комісій, які відпрацювали у таких складних епідеміологічних умовах, в умовах тиску і фальсифікацій.

Зараз ви читаєте новину «"Європейська солідарність" за рік подвоїла результат на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути