четвер, 18 квітня 2013 17:33
Іван Гецко
Іван Гецко
Нападник, автор першого м'яча в історії збірної України

У подальшому арбітри не заважатимуть "Дніпру"

Визначилися півфіналісти Кубка України. За вихід у фінал турніру позмагаються "Шахтар", "Дніпро", "Чорноморець" та першоліговий "Севастополь". Жеребкування пройде 19 квітня. Іван Гецко буде його почесним гостем.

Ніякого хвилювання перед жеребкуванням у мене немає. Думаю, все пройде нормально. Про мою причетність до процедури мене повідомили минулого тижня. Спочатку я сказав, що потрібно подумати, а через 1-2 дні погодився приїхати в Київ на жеребкування.

Намагався подивитися всі матчі чвертьфінальної стадії. У принципі, ніяких інших результатів я й не передбачав. Єдине, що прикро за "Таврію", яка не змогла скласти конкуренцію провідним українським клубам. Але з іншого боку радісно за "Севастополь", який дав гідний бій супернику, непогано виглядав протягом всього матчу і створював моменти. Напевне, команда Олега Кононова більше хотіла перемогти, ніж "Таврія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначилися всі півфіналісти Кубка України

Подальша доля команди у турнірі залежатиме від жеребу. З усього переліку найбільш прийнятним суперником для кримчан є "Чорноморець". Думаю, "моряки" такої самої думки про "Севастополь". Боротися на рівних з грандами українського футболу "Шахтарем" та "Дніпром" одеситам буде важко.

Але не треба забувати, що це кубкові матчі, а не чемпіонат. На одну гру можна налаштуватися, сконцентрувати свою увагу і гідно виступити. Ми знаємо, що "Таврія" вигравала Кубок України, донецький "Металург" виходив у фінал.

Якщо у "Шахтаря" буде така недооцінка суперника як у матчі з "Карпатами", то постраждають нерви вболівальників і тренерського штабу. Клас та майстерність "гірників" вища, індивідуально гравці також сильніші, ніж у будь-якому іншому українському клубі. Але при всьому цьому, якщо виникне найменша недооцінка суперника, то буде дуже важко перебудуватися протягом матчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінал Кубка України пройде 22 травня

"Чорноморець" та "Севастополь" розуміють, що Кубок України — це реальний шанс пробитися в Європу. "Дніпра" це стосується меншою мірою, адже команда і так виступатиме в єврокубках. А те що "Шахтар" стане чемпіоном сумнівів вже не викликає.

Якщо "Чорноморець" ще веде боротьбу за 5-6 позиції у прем'єр-лізі, то "Севастополь" може вийти у вищу лігу і відразу потрапити в Лігу Європи. Думаю, такий варіант вони розглядають і узгоджують зі своїм керівництвом. Я б не став називати кримчан найбільш сприятливим суперником для інших півфіналістів Кубка України. Там є кваліфіковані футболісти і тренер, необхідна інфраструктура. Словом, у "Севастополя" є все, щоб дати бій будь-якій команді з числа учасників турніру.

Давно "Дніпро" не створював стільки моментів за гру, як у матчі проти "Волині". Це говорить про те, що команда починає знаходити свою гру, виходить на рівень, який демонструвала минулої осені. Це приємно, адже підопічні Хуанде Рамоса знову складуть конкуренцію "Динамо" та "Металісту" у боротьбі за другу позицію у прем'єр-лізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дніпро" вийшов у півфінал Кубка України

Щодо матчу у Луцьку, то звичайно клас команди давався взнаки. Було видно, що гості — це більш майстровитий колектив. Не здивуюсь, якщо перед "Дніпром" стоїть завдання виграти Кубок України. Це амбіційний клуб, який битиметься до кінця. У чемпіонаті України також підходить розв'язка. Скоро гранди зіграють між собою. Напевне, у цих зустрічах і вирішиться доля другого місця.

За останній час навколо "Дніпра" відбулося чимало неприємних курйозів. В основному всі ці ситуації були пов'язані із суддівством. Вважаю, що у подальшому арбітри діятимуть більш обопільно і не заважатимуть "Дніпру" показувати той футбол, на який ми чекаємо.

Я не прихильник того, що у Кубку України команди грають по одному матчу. Тим більше на стадії півфіналів. Ще до 1/8 чи 1/4 такий формат більш-менш прийнятний. Якби зараз клуби визначали переможця у двоматчевій дуелі, то це було б видовищніше та більш інтригуюче. Ми б розтягнули це задоволення ще на кілька тижнів. Але раз прийнято такий регламент, значить він обдуманий.

Зараз ви читаєте новину «У подальшому арбітри не заважатимуть "Дніпру" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути