четвер, 20 вересня 2012 19:16
Іван Гецко
Іван Гецко
Нападник, автор першого м'яча в історії збірної України

Розгрому не вийшло через недооцінку "Нордшелланда"

Донецький "Шахтар" переміг данський "Нордшелланд" у першому матчі групового етапу Ліги чемпіонів з рахунком 2:0. Дублем відзначився Генріх Мхітарян.

У "гірників" була недооцінка суперника. Вона зіграла ключову роль у матчі. "Шахтар" виграв, але зіграв не так як би нам того хотілося. Господарі хотіли без великих затрат, спокійно і легко зробити свою справу. Мені здалося, що футболісти не дуже серйозно поставилися до суперника. Хоча шапкозакидацього настрою у них також не було. Сприйняли суперника нормально і не більше того.

Матч складався по-різному. Під час гри важко перебудуватися. "Гірники" не очікували, що данська команда чинитиме такий опір. Хоча перед матчем Мірча Луческу попереджав своїх підопічних, що суперник грає за тактикою "Барселони", контролює м'яч і любить грати в атакуючий футбол.

Не вихід Дмитра Чигринського у стартовому складі у центрі оборони читався. Він тільки відновився від травми і вийшов у матчі чемпіонату проти "Зорі". Захист "Шахтаря" і Андрій П'ятов відіграли на нуль. Зі своїм завданням вони упоралися.

Мхітарян — амбіційний футболіст. Після переходу з донецького "Металурга" у сильніший клуб у нього відбувся підйом. Він хоче довести, на що здатен. Генріх прийшовся до двору у "Шахтарі", добре вписався в ігрову схему. Не всім це вдається. За команду виступає чимало бразильців і часом складно змусити їх грати на тебе. Звідси його результативність. З кожним днем він розкривається все більше і більше. Потенціал у нього ще є. Теперішній Мхітарян — це ще не межа.

Не думаю, що "Шахтар" став залежним від Генріха. Якщо він не зможе зіграти, то на його місце знайдеться кілька кандидатів. У команді є люди, які у разі потреби зможуть його замінити. Дуже приємно, що такий футболіст зараз робить погоду у "Шахтарі". Тим більше, що перейшов він не звідки-небудь, а саме з української команди.

Суперники "Шахтаря" по групі "Челсі" та "Ювентус" зіграли внічию. Але поки рано говорити, що вже все вирішено. Багато, що залежатиме від стикових матчів грандів групи. Сподіваюсь у поєдинках з "Ювентусом" та "Челсі" "гірники" виглядатимуть гідно. Не так як вчора. Мені багато речей не сподобалося у тій зустрічі. Але це моя думка. Розгрому не вийшло саме через недооцінку "Нордшелланда".

Луческу — стратег. Він наперед передбачив цю ситуацію. Перед матчем наставник "Шахтаря" говорив, що буде важко. "Нордшелланд" — нижче класом від "гірників". Таким командам зазвичай нічого втрачати і вони ризикують, повністю віддають грі. На один окремо взятий матч така команда може зібратися. "Гірники" наприкінці першого тайму дотисли суперника і пішли на перерву з перевагою в один м'яч. Хоча, може і добре, що зараз "Шахтар" зіграв не у повну силу. Вона ще знадобиться команді у матчах з "Челсі" та "Ювентусом".

Хотів би відзначити командні дії "Шахтаря". Команда добре зіграна. Девіч все відчуває і розуміє, але йому ще потрібно трохи часу.

Не думає, що у Данії "Шахтар" матиме якісь проблеми з "Нордшелландом". Там буде зовсім інше ставлення до гри. Правда хочеться, щоб данська команда створила чимало труднощів "Челсі" та "Ювентусу".

Зараз ви читаєте новину «Розгрому не вийшло через недооцінку "Нордшелланда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути