четвер, 20 вересня 2012 12:24

Генріх, принц данський: Мхітарян приніс "Шахтареві" перемогу над "Нордшелландом"
21

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу
Фото: ФОТО: Reuters
Головний тренер "Нордшелланда" Каспер Юльманн

Чемпіонові України довелося нелегко в домашньому поєдинку проти дебютанта Ліги Чемпіонів "Нордшелланда", але завдяки двом голам атакуючого хавбека Генріха Мхітаряна господарям вдалося зломити опір данців. Вірменин відкрив рахунок під завісу першого тайму, а на 76-й хвилині гарантовано застовпив три очки за гірниками.

Мірча Луческу випустив очікуваний склад, давши можливість зіграти ключовим гравцям своєї команди. Єдиною спірною позицією перед матчем виявилося місце правого півзахисника. Румунський тренер вибирав між Дугласом Костою та Ілсіньо і в підсумку зупинився на кандидатурі останнього. У данців в стартовому складі теж обійшлося без сюрпризів. Каспер Юльманн випустив на поле тих же гравців, які в суботу програли з рахунком 1:2 "Копенгагену".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліга чемпіонів. "Шахтар" - "Нордшелланд" - 2:0

Обидва суперники обережно шукали можливості для атаки. Як не дивно, в дебюті зустрічі саме у данців була солідна перевага у володінні м'ячем.

Ближче до кінця тайму донеччани посилили тиск на ворота суперника, і результат не змусив себе чекати. Мхітарян, який вже встиг забити 12 голів в чемпіонаті України, таки домігся свого. Фернандіньо перехопив м'яч у центрі поля і відправив Луїса Адріано в забіг по правому флангу. Останній не поскупився і віддав пас Мхітаряну, який знаходився якраз посеред чужого штрафного. 22-й номер гірників у дотик влучно пробив по центру воріт, засмутивши Йеспера Хансена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" з перемоги стартував у Лізі чемпіонів, "Челсі" і "Ювентус" зіграли внічию

По ходу другого тайму "Шахтар" по мірі сил нагнітав обстановку біля воріт суперника, і "Нордшелланду" нічого не залишалося, окрім як засісти в оборону. Другий гол на 76-й хвилині став багато в чому заслугою Вілліана, який на високій швидкості дотягнув м'яч до штрафного майданчика. Після його пасу Мхітарян спробував зробити передачу на Марко Девіча, але від ноги данського захисника м'яч повернувся до вірменина, який не забув оформити дубль.

Таким чином, "Шахтар" перервав 4-матчеву безвиграшну домашню серію в Лізі чемпіонів. Попередню перемогу донеччани здобули 8 березня минулого року, вигравши з рахунком 3:0 у "Роми" у повторній зустрічі 1/8 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «Генріх, принц данський: Мхітарян приніс "Шахтареві" перемогу над "Нордшелландом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути