четвер, 20 вересня 2012 11:16

"Нам складно було відібрати м'яч у "Нордшелланда"- Луческу

"Нам складно було відібрати м'яч у "Нордшелланда"- Луческу
"На жаль, не реалізували багато моментів" - Мірча Луческу ФОТО: shakhtar.com

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу після перемоги у стартовому турі групового раунду Ліги чемпіонів віддав належне "Нордшелланду", заявивши, що саме такої гри він і очікував.

"Це був важкий матч Ліги чемпіонів проти чемпіона своєї країни. Напевно, сьогодні всі побачили, що не все так легко. Це не чемпіонат України. На такому рівні команди дуже добре організовані. "Нордшелланд" будував свою гру на хорошому контролі м'яча і таким чином намагався контролювати хід зустрічі.

У першому таймі у них це дуже добре виходило. Поки їх фізичний стан дозволяв контролювати м'яч, вони це робили, але після перерви позначилася відсутність готовності. У другому таймі ми дуже добре пресингували в середині поля, відібрали велику кількість м'ячів, які приймав суперник, і створювали хороші контратаки.

На жаль, не реалізували багато моментів. В першу чергу, я задоволений нашою обороною, яка добре інтерпретувала ігрові епізоди і практично не дозволила супернику створити біля наших воріт жодного моменту. А коли впевнено себе почуває оборона, природно, це передається футболістам середньої лінії та атаки. Гра проходила якраз так, як припускали, адже ми аналізували нашого суперника.

Знали, що дуже складно буде саме в першому таймі, почали з дуже активного пресингу. Гравці "Нордшелланда" добре відкривалися один під одного, приймали м'яч і уникали пресингу. Чесно кажучи, нам складно було відібрати у них м'яч.

Тому я й попросив, щоб команда відійшла на свою половину поля, чекаючи суперників там, а при відборі швидко проводила свої атаки. Задоволений результатом, це дуже важливі три очки", - сказав Луческу, слова якого наводить офіційний сайт "Шахтаря".

Тренер також відзначив важливість для команди Генріха Мхітаряна, який забив вчора два голи.

"Це важливий гравець, який за останній час виріс. Але я не хочу ідеалізувати футболіста, коли вся команда зіграла досить добре. Мхітарян виконує свої обов'язки. Будемо сподіватися, що в наступних матчах будуть забивати і решта гравців.

Я дуже задоволений його коефіцієнтом корисної дії, тим, як він віддається, як він входить в штрафний майданчик і реалізовує свої моменти. Сьогодні навіть більше відзначив би Кучера, який був дуже гарний у відборі в складні моменти, які виникали в обороні", - зазначив він.

Нагадаємо, матч "Шахтар" - "Нордшелланд" завершився вчора перемогою "гірників" з рахунком 2:0.

Зараз ви читаєте новину «"Нам складно було відібрати м'яч у "Нордшелланда"- Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути