субота, 02 лютого 2013 19:24
Іван Гецко
Іван Гецко
Нападник, автор першого м'яча в історії збірної України

Переїзд Вілліана — це втрата для чемпіонату України

Футболіст донецького "Шахтаря" Вілліан перейшов в "Анжі" за 35 мільйонів євро. Бразилець приєднався до "гірників" 2007-го року за 14 мільйонів євро.

Якщо футболіст не хоче грати за "Шахтар", то його ніхто не може змусити це робити. Сенс тримати у команді гравця, який давно прагне перейти в інший клуб, незважаючи на діючий контракт? Психологія футболіста вже така, що ми не побачимо у "Шахтарі" Вілліана до якого звикли. Наставник "гірників" Мірча Луческу чудово розумів, що немає сенсу тримати в команді людину, яка не хоче грати. Футболіст вважає, що він вже переріс команду.

"Шахтар" продав Вілліана за нормальні гроші. Клуб на цьому трансфері нічого не втратив. Думаю, ціна все-таки трохи завищена, але логіка "гірників" зрозуміла — якщо знайдеться покупець готовий викласти такі гроші, то ми віддамо гравця. Тим більше клуб не просто так встановив таку ціну на гравця. На ці гроші донеччани зможуть придбати не одного футболіста такого рівня як продали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вілліан став гравцем "Анжі" - офіційно

Кажуть, апетит приходить під час їжі. Хочеться людині, щоб Вілліан грав саме у його команді. Якби Мессі чи Роналду продавалися, то він би купив і їх. Питання в іншому. Де ця команда знаходиться? Де вона гратиме? На яких стадіонах? "Анжі" свої матчі (Ліги Європи) проводить у Москві, але це вже інше питання. Складається враження, що команда хоче виграти все на світі і купити всіх найкращих. До чого це призведе покаже час.

Не думаю, що Вілліану буде легше потрапити з чемпіонату Росії у "Челсі". "Шахтар" успішно грає на найвищому рівні — у Лізі чемпіонів. Донецький клуб далеко не найбідніший в Європі. Є чимало гравців, які б хотіли виступати за "гірників".

Безумовно, переїзд Вілліана — це втрата для чемпіонату України. Але, по-перше, ми декларуємо цілі, що у нашій першості має грати більше українців. По-друге, не потрібно зациклюватися на бразильцеві, мовляв він "наше все". Пройде час і подивимося на того ж Тайсона та інших футболістів, які ще не повністю розкрилися в "Шахтарі". Граючи за "гірників", гравці підвищують своє реноме і дорожчають в ціні. Це приємно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хіддінк обнімав Вілліана: бразилець приєднався до "Анжі"

"Шахтар" купує гравців за 5-8 мільйонів і через 3-4 роки продає потім за 35 мільйонів євро. Це говорить на користь селекції клубу та менеджменту. "Гірники" виховують відомих футболістів, які користуються попитом в Європі.

Вважаю, Тайсон зможе повноцінно замінити Вілліана. Це успішний трансфер. У "Шахтарі" бразилець розкриється ще краще, ніж у Харкові. Луческу зробить все, щоб з Тайсона вийшов чудовий футболіст, який в майбутньому коштуватиме дуже-дуже дорого.

Не думаю, що відсутність Вілліана позначиться на результатах матчів "Шахтаря" з дортмундською "Боруссією" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Все залежить від кондицій, в яких перебуватимуть "гірники". Німецька команда зараз у тонусі, грає матчі чемпіонату. А "Шахтар" тільки готується до сезону і навряд чи ми побачимо донеччан зразка минулої осені.

"Боруссія" не такий простий суперник, який можна просто так вибити з турніру. Німців не слід списувати з рахунків. Для "Шахтаря" головне намацати свій стиль гри і повернути свої оптимальні кондиції.

Зараз ви читаєте новину «Переїзд Вілліана — це втрата для чемпіонату України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути