пʼятниця, 10 вересня 2010 09:26

Збірна Португалії залишилась без головного тренера

Збірна Португалії залишилась без головного тренера
Головний тренер збірної Португалії з футболу Карлуш Кейруш відправлений у відставку. Контракт з 57-річним фахівцем був розірваний 9 вересня. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Федерації футболу Португалії. Поки невідомо, хто буде очолювати збірну у найближчих відбіркових матчах чемпіонату Європи 2012 року.

Кейруш був відправлений у відставку незабаром після того, як інститут спорту Португалії затвердив його шестимісячну дискваліфікацію, накладену антидопінговим комітетом. Приводом для цього став інцидент, що стався незадовго до старту чемпіонату світу 2010 року в ПАР.

Повідомлялося, що головний тренер португальської збірної образив співробітників антидопінгового комітету цієї країни. Вони прибули на тренувальну базу команди, щоб взяти допінг-проби у кількох футболістів. За словами самого Карлуша Кейруша, він був незадоволений тим, що співробітники антидопінгового комітету приїхали занадто рано і розбудили гравців.

У середині серпня Федерація футболу Португалії відсторонила тренера від роботи на один місяць, а також оштрафувала його на тисячу євро. Пізніше антидопінговий комітет прийняв рішення про дискваліфікацію Кейруша на півроку. Інститут спорту Португалії провів власне розслідування, яке показало, що тренер не тільки дозволив собі нецензурні висловлювання на адресу співробітників антидопінгового комітету, але і перешкодив одному з них правильно взяти допінг-пробу.

Через дискваліфікацію Кейрушу довелося пропустити перші відбіркові матчі чемпіонату Європи 2012 року. У результаті португальці зіграли внічию на своєму полі з Кіпром (4:4), а також поступилися в гостях збірній Норвегії (0:1). У цих матчах обов"язки Кейруш виконував його помічник Агоштінью Олівейра.

Як зазначає BBC News, відставка головного тренера збірної Португалії пов"язана не тільки з його дискваліфікацією, але також з поганим виступом команди на чемпіонаті світу і в перших відбіркових матчах Євро-2012.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Збірна Португалії залишилась без головного тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути