середа, 27 січня 2021 16:29

П'ять порад для спокійного будинку

  Поради щодо більшої тиші та спокою у вашій вітальні
Поради щодо більшої тиші та спокою у вашій вітальні

Сусідній будівельний майданчик, жвава вулиця за один квартал, музика грає у кожному магазині та смартфон у кишені, що помітно під час дзвінків та повідомлень - це лише деякі з багатьох джерел шуму в нашому повсякденному житті.

Постійний рівень шуму бентежить, і в довгостроковій перспективі це може навіть завдати шкоди здоров'ю. Майже чверть (23 відсотки) мешканців міста, опитаних "Форсою", сказали, що їх турбує шум, що проникає в квартиру ззовні через відчинені вікна. Оскільки, зокрема, у власному домі ми хочемо одного: знайти спокій і розслаблення. Підготували п'ять простих порад щодо більшої тиші та спокою у вашій вітальні. Для отримання додаткової інформації ви можете відвідати веб-сайт www.perfectacoustic.dk.

1. Правильна вентиляція забезпечує спокій і тишу

Більшість шумів надходить у наші будинки та квартири через відчинені вікна. Чи то газонокосарка сусіда, чи пронизливий гуркіт проїжджаючих вантажівок: 16 відсотків усіх респондентів і навіть 23 відсотка жителів міст турбує шум, який надходить при провітрюванні приміщення. Тому те, що звучить банально, є однією з найважливіших порад для більшої тиші та спокою у власних чотирьох стінах: закрийте вікна! Принаймні в часи, коли у вашому районі особливо гучно. Вам не обійтися без свіжого повітря, якщо ви встановите контрольовану вентиляцію житлового приміщення. До речі, це також легко можливо при ремонті. Вентиляційна система безшумна порівняно з шумом ззовні - з іншого боку, фен гучний. Плюс до самопочуття: навіть забруднювачі залишаються надворі, що особливо відчутно у великих містах.

2. Текстиль гасить звук

Великі гладкі поверхні та оголені стіни відображають звук, який потім можна посилити. Навіть помірно гучні звуки можуть стати справжнім вбивцею нервів! Порада: плануйте достатньо текстилю під час оздоблення. Це затишно і гасить звук. Дозволено все, що вам подобається - штори, килими та м'які меблі привносять більше спокою у ваш будинок і тим самим захищають вуха жителів та сусідів. Вам обов'язково слід використовувати пухнастий килим як глушник, особливо в дитячій кімнаті. Розділювачі кімнат також перешкоджають шумам у прямому сенсі цього слова.

Деякі звукопоглинаючі матеріали:

Якщо ми можемо використовувати акустичні панелі на стінах, звукопоглинаючі панелі. Бажано покласти на підлогу акустичний або звуковий килимок. Обов'язково поставте акустичні або звукопоглинаючі штори перед вікнами.

3. Тиха побутова техніка

Хороші новини: посудомийні машини, змішувачі тощо стали значно тихішими в наші дні. Для більшої тиші та спокою у власних чотирьох стінах варто поступово купувати нове обладнання. Оскільки ви не хочете негайно замінювати свої функціональні пристрої, існує простий прийом для зменшення шуму: просто підкладіть гумовий килимок під старі пральні машини тощо, це приглушить вібрацію. До речі, це працює і з іншими предметами меблів - повстяні подушечки під стільцем і ніжками столу запобігають неприємним подряпинам. Великі технічні пристрої, такі як обігрівачі, також створюють робочі шуми, але вони майже не чутні при сучасних пристроях. Наприклад, теплові насоси Kermi x-change можна знайти в саду або котельні, вони особливо економні та екологічні. Надзвичайно тихі: вони мають демпфування звуку та вібрації, нічний (зникнення) та додатковий, індивідуально регульований режим шепоту, який забезпечує спокій та тишу у вихідні та запобігає проблемам із сусідами.

4. З позитивними шумами проти шуму

Деякі джерела шуму просто неможливо повністю вимкнути. Наприклад, якщо головна вулиця проходить перед будинком, шелест руху ніколи не припиниться. Той, кого це дратує, може протидіяти цьому позитивним звуком і заспокоїтись: записи тріскучого каміну або шуму дощу на вікні можуть допомогти заблокувати неприємний шум. Менш відомим, але ефективним засобом проти шуму є так званий білий шум. Шум суб'єктивно сприймається як менш гучний і надокучливий, коли він покритий білим шумом. Як тільки мозок звикне, ви більше не зможете чути тривожних звуків.

5. Модернізація ізоляції: шум, тиша

Той, хто будує або модернізує, може оголосити війну шуму з нуля. Тому що, звичайно, більші заходи також вносять вирішальний внесок у більший мир у домі. Той, хто береться за ремонтні роботи, може багато чого досягти за допомогою звукоізоляційних вікон, утеплення стін, звукоізоляції підніжок тощо. До речі, звукопоглинаючі панелі, які можна купити в будівельних магазинах і прикріпити під стелею, також підходять для модернізації.

Зараз ви читаєте новину «П'ять порад для спокійного будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути