Ексклюзиви
середа, 12 січня 2022 16:38

Як підібрати штори до шпалер: тип, розмір, колір, матеріал

Підбір штор до шпалер має важливе значення у загальному інтер'єрі квартири. Вони повинні добре гармонувати зі шпалерами. Штори внесуть у дизайн приміщення логічну завершеність, гармонію, комфорт.

 

Який вибрати матеріал для штор

В інтернет-магазині sunny-tm.com є великий асортимент штор, які ідеально підійдуть під ваш інтер'єр. Можна вибрати римські, пліссе та рулонні штори від Sunny TM, різного розміру, фактури, колірної гами. Для спальні та сонячної сторони слід вибирати штори з таких тканин, як жаккард, бавовна з поліестером, льон, тафта, парча. У вітальню відмінно підійдуть об'ємні моделі з віскози, велюру, льону, шовку. Матеріали добре та легко перуться. Якщо плануєте ламбрекени, можна вибрати з оксамиту, благородної парчі. У дитячу необхідно вибирати штори з натуральних матеріалів (бавовна та льон).

Як підібрати тип

Перед купівлею штор потрібно подумати про щільність та форму тканини полотна. За типом відкриття штори можуть бути розсувні, підйомні, стаціонарні. За видами штори є австрійські, вітражні, італійські, французькі, римські, рулонні, пліссе.

Як дізнатися розмір

Вимірювати штори необхідно після встановлення карниза. Від його конфігурації залежать розміри та варіанти оформлення віконного простору. Слід виміряти довжину карниза та відстань від підлоги до карниза. Якщо бажаєте, щоб штори лежали на підлозі, до отриманої довжини полотна треба додати 20 см. Якщо потрібен відступ від підлоги, від загальної довжини полотна потрібно відняти 5 см.

Вибираємо колір штор

Відтінок полотна необхідно підбирати з урахуванням кольору шпалер, стелі. Якщо в кімнаті однотонні шпалери, можна зробити яскравий акцент на кухонному просторі. Можна підібрати штори в колір не тільки шпалер, а й у відтінок меблів. Універсальними вважають сірі, білі, ніжно-блакитні кольори штор. Фіранки потрібно підібрати на кілька тонів світліше або темніше за самі шпалери. Такий підхід візуально розширить приміщення. Штори не повинні зливатися в один колір. Це візуально зменшує простір. Якщо вікна виходять на північні сторони, потрібно вибрати полотна теплих тонів.

Зараз ви читаєте новину «Як підібрати штори до шпалер: тип, розмір, колір, матеріал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути