субота, 27 квітня 2024 20:37

П'ять найбрудніших речей у спальні

П'ять найбрудніших речей у спальні
Назвали п'ять найбрудніших предметів у спальні, які потребують більше уваги Фото: pinterest

У спальні є предмети, які швидко притягують бруд. І саме ці речі ми чистимо доволі рідко.

В першу чергу про них треба знати, бо від цього залежить здоров'я кожного, хто знаходиться у цій кімнаті.

Називаємо п'ять найбрудніших речей у спальні

Вимикачі світла та ручки

Вимикачі світла та дверні ручки займають останнє - п'яте місце у нашому антирейтингу. Однієї лиш думки про кількість рук, які їх торкалися, має вистачити, щоб ти побігла за миючим засобом. Протри флакони як слід, щоб у бактерій не залишилося жодного шансу. І не забудь про ручки шаф та вікон.

Кімнатні рослини

На четвертому місці - кімнатні рослини. З одного боку, вони прикрашають спальню та очищають повітря. З іншого боку, волога земля - ідеальний будинок для цвілі та мікробів, та й листя від пилу ми протираємо не так часто. По-перше, треба поливати квіти лише після того, як верхній шар ґрунту висохне. По-друге, раз на півроку влаштовувати їм душ.

Подушки

Третє місце посідає подушка. Коли після важкого дня ти кладеш на неї голову, то, напевно, зітхаєш із полегшенням і зовсім не думаєш про те, скільки в ній пилу. Подушка по вісім годин на добу збирає в собі лусочки шкіри, пилових кліщів і краплі поту. Не забувай прати її хоча б раз на пів року, а якщо зробити цього не можна, то купуй із тією ж періодичністю нову. Подушки потрібно оновлювати щорічно.

Килим

На почесному другому місці рейтингу з комфортом розташувався килим. Він гарний, м'який, і занурити в його ворс ноги – ні з чим не можна порівняти задоволення, але є одне "але". Килим утримує кожну порошинку, яка потрапляє до спальні. Якщо ти не чистиш його пилососом щодня і не миєш шампунем раз на три місяці, то він точно є одним із найбрудніших предметів у кімнаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальне місце для кліщів: чому не можна лягати в ліжко з мокрим волоссям

Матрац

Матрац люди чистять набагато рідше, а лежать на ньому довше, адже ти проводиш у ліжку третину життя. Не забувай, що твій ортопедичний друг потребує ретельного догляду. Його треба пилососити при кожній зміні білизни, провітрювати раз на місяць і мити раз на півроку.

Лікарі радять міняти матраци кожні 7-10 років. У кожному домашньому матраці в середньому живе від 100 тисяч до 10 мільйонів пилових кліщів.

Ці кліщі обожнюють харчуватися відмерлими частинками шкіри, які залишаєте в матраці щоразу, коли на ньому лежите.

Зараз ви читаєте новину «П'ять найбрудніших речей у спальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути