Мотокосу оглядають перед роботою

— У мене кожні три місяці свої жнива, — говорить 42-річний Руслан Вовкотруб із села Гореничі під Києвом. Ремонтує електро- і бензоінструменти. — З першим теплом майстерня завалена заклиненими мотокосами й мотоблоками. У травні, щойно підуть стройки, все буде забите болгарками, перфораторами й бетономішалками.

Радить, як уникнути поломок техніки.

— Після зими все треба передивитися, змастити, перевірити, — розповідає. — Особливо інструменти з бензиновим двигуном. Навіть якщо з осені працювало ідеально. Бо десь іржа прихопить, десь гвинтик випав, бензин у карбюраторі зсідає, провідок майже перетерся, шланг пробився.

Із техніки зливає старий бензин. У чотиритактні двигуни заливає свіжу моторну оливу, змінює фільтри, свічі, за потреби — акумулятори. У мотокосу заправляє нову пластикову жилку, гострить фрезу, змащує верхній і нижній редуктори, налаштовує паливну суміш. Перевіряє в мотоблоці кріплення, бо від вібрації болти розкручуються.

— Головне — не працювати одразу на максимум потужності, — каже. — Техніка любить дбайливе ставлення. Має вийти на нормальний режим.

Зараз ви читаєте новину «Мотокосу оглядають перед роботою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути