пʼятниця, 17 травня 2013 11:06

Знімки дивних формувань у джунглях Гондурасу сполохали вчених

У густих джунглях Центральної Америки, можливо, знайшли легендарний Ciudad Blanca - ацтекське "Біле місто" золота, яке відчайдушно шукали конкістадори в 1500-х роках. Ще торік археологи і режисери Стівен Елкінс і Білл Бененсон оголосили, що руїни, ймовірно, знаходяться в практично неосвоєному регіоні Ла-Москітія в Гондурасі, де дороги здебільшого відсутні і всю площу займають тропічні ліси та мангрові болота. Тепер же отриманий результат проведеного тоді високотехнологічного сканування території - нові зображення опубліковані у Facebook дослідників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексиканські археологи виявили череп "інопланетянина"

На них видно геометричні формування, які навряд чи могла створити природа, адже не визнає прямих ліній. Розгледіли їх завдяки зйомці за допомогою лідара (LIDAR, або Light Detection and Ranging - "світлове виявлення та визначення дальності"). З літака, який повільно летів в напрямку землі постійно посилалися лазерні імпульси, які сканували ландшафт. Обробка даних дозволила отримати тривимірні топографічні зображення. А щоб "розгледіти" нерівності земної поверхні під густим покровом лісу, ця зелена "шапка" була прибрана за допомогою спеціального фільтра.

Так дослідники змогли помітити таємничий пагорб з досить чітких геометричних форм, які можуть виявитися руїнами загубленої цивілізації з каналами, дорогами, будівлями і терасами сільськогосподарських угідь. У першу чергу, науковцям потрібно довести, що це саме штучні споруди, для чого цього року на місце відправиться піша експедиція археологів. Якщо факт підтвердиться, то другим завданням буде встановити, чи дійсно це Ciudad Blanca або якесь інше місто.

Зараз ви читаєте новину «Знімки дивних формувань у джунглях Гондурасу сполохали вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути