Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2018 13:21

Знайшли затонулий корабель, навантажений діамантами та перлами

Знайшли затонулий корабель, навантажений діамантами та перлами
Виявили британський корабель зі скарбами. Фото: Dosug.md

Корабель XVII ст., який перевозив скарби на $10 млн, виявили британські дослідники.

Дайвери під керівництвом підводного археолога Девіда Гіббінса знайшли гармати і якір. Місцезнаходження скарбу залишається невідомим, пише New York Post.

Торговельне судно "Президент", що належало Ост-Індській компанії, затонуло 1684 року, коли поверталося з Індії. Воно було навантажене перлами і діамантами. У кораблетрощі вижили двоє людей, які зуміли зачепитися за скелі і дістатися до берега затоки Маунтс, розташованого поблизу міста Портлівен в Англії. Голландський картограф Йоганн ван Келлен зазначив на карті графства Корнуолл місце корабельної аварії.

Останки судна виявили 20 років тому, але Акт про охорону затонулих суден 1973-го не давав їх вивчити. Відтоді фрагменти корабля занесло піском.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стародавнє судно зі скарбами знайшли в Намібії

Урядова організація Historic England дала дозвіл Гіббінсу і його команді на дослідження уламків "Президента", які через недавні шторми знов з'явилися на поверхні дна.

За словами фахівців, з моменту аварії корабля скарби залишалися недоторканими. Їх можуть відшукати після подальших досліджень.

У Карибському морі виявили затонулий іспанський корабель, на борту був вантаж золота, срібла і коштовних каменів на $17 млрд. Знахідку виявили 2015 року. Зараз опублікували офіційну інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли затонулий корабель, навантажений діамантами та перлами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути