Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2019 11:26

Запивали тугу за домом - розкопали виноробню хрестоносців

Запивали тугу за домом - розкопали виноробню хрестоносців
У Ізраїлі знайшли виноробню, яку побудували хрестоносці Фото: hronika.info

Велику середньовічну виноробню знайшли у районі Міілія неподалік міста Маалот, Ізраїль. Вік давнього алкогольного заводу приблизно 700 років. Ймовірно, його побудували хрестоносці, що прибули до Єрусалиму.

Археологи та волонтери натрапили на об'єкт, коли укріплювали руїни замку XII ст. Його звели для короля Єрусалиму Балдуїна III (1143-1164). Завод мав два паралельних яруса для дроблення винограду. Сік, який чавили працівники виноробні, стікав до глибокої ями. На думку археологів, її вирили за кілька століть до приходу хрестоносців - під час римської облоги міста, повідомляє Хроніка.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли виноробню, якій понад тисячу років

Дослідники й раніше натрапляли на великі виноробні. Але усі вони належали Візантії. Вони й не підозрювали, що щось подібне було у хрестоносців. Нині намагаються встановити, чи належала знахідка до комплексу замку короля Балдуїна.

В Єрусалимі археологи виявили перше справжнє свідчення облоги міста європейськими хрестоносцями у XI ст. Тоді 1099-го 1,2 тис. лицарів і 12 тис. піхотинців під проводом графа Готфріда Бульйонського захопили місто, вчинивши різанину серед "магометан" і проголосили про утворення Єрусалимського королівства хрестоносців.

Зараз ви читаєте новину «Запивали тугу за домом - розкопали виноробню хрестоносців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути