четвер, 18 липня 2019 10:57

Виставили на показ скафандр, у якому космонавт ходив Місяцем

Автор: 24.kz
  Скафандр Ніла Армстронга виставили у Національному музеї повітроплавання у Вашингтоні
Скафандр Ніла Армстронга виставили у Національному музеї повітроплавання у Вашингтоні

Скафандр американського астронавта Ніла Армстронга виставили у Національному музеї повітроплавання та астронавтики у Вашингтоні, США. Чоловік став першою людиною, яка ступила на поверхню Місяця.

Дату обрали невипадково - рівно 50 років тому 16 липня стартувала космічна місія "Апполон-11". На урочистому відкритті були присутні син космонавта Рік Армстронг і віце-президент США Майк Пенс. Політик нагадав, що наприкінці 60-х минулого століття американське суспільство було сильно розрізнено та знову об'єдналося саме завдяки Армстронгу, повідомляє 24kz.

Останні 13 років скафандр зберігали у лабораторії. Музейні співробітники працювали над його консервацією. Найскладнішим для них було зберегти свідоцтва присутності на Місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували кількість матюків, що вживали космонавти під час польоту на Місяць

Американське космічне агентство NASA випустило книгу з найяскравішими фото з архіву космічних досліджень. Її приурочили до подвійного ювілею - свого створення і висадки на Місяць.

2018-го NASA святкувало 60 років із моменту свого створення. У липні 2019-го буде відзначати першу висадку астронавтів на Місяць.

Книга містить близько 400 найкращих світлин, зроблених за час існування агентства, разом із деякими не дуже відомими раніше. Серед відібраних фото є як найбільш ранні, так і знімки нещодавнього часу.

Зараз ви читаєте новину «Виставили на показ скафандр, у якому космонавт ходив Місяцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути