понеділок, 22 листопада 2021 08:20

Вбивцю президента застрелив власник стриптиз-бару

Вбивцю президента застрелив власник стриптиз-бару
Лі Харві Освальд зробив три постріли і влучив в Джона Кеннеді. Фото: https://theinfong.com

В Далласі у штаті Техас 22 листопада 1963-го вбили 35-го президента США Джона Кеннеді. Його смертельно поранили пострілом з гвинтівки, коли він з дружиною їхав в президентському кортежі.

Це був 1-й офіційний візит глави американської держави в Техас. Президентське подружжя з аеропорту сіло у відкритий лімузин, з ними - губернатор штату Джон Коннеллі з дружиною. Прямували центральними вулицями міста.

О 12:30 президентський "Лінкольн" проїжджав повз техаський склад підручників. На шостому поверсі складу Лі Харві Освальд зробив три постріли і влучив в Джона Кеннеді і Коннеллі. Кеннеді поранив в шию і голову, кулю в спину отримав техаський губернатор. Лімузин швидко поїхав в найближчий госпіталь. Через півгодини 46-річний президент США помер від травми. Коннеллі врятували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бухгалтерка стріляла в президента

За півтори години Лі Харві Освальд арештовали, в боротьбі він вбив поліцейського. Через два дні, під час конвою в федеральну в'язницю Освальда смертельно поранив в живіт власник техаського стрип-бару Джек Рубі. Каже, що помстився за улюбленого президента.Віце-президент Ліндон Джонсон на авіабазі в Далласі дав присягу як 36-й президент США. 25 листопада оголошують днем національної жалоби за вбитим президентом.

За 10 місяців комісія під керівництвом голови Верховного суду зробила висновок, що єдиним виконавцем вбивства був Лі Харві Освальд. Проте більшість американців вірять у "теорію змови". Мовляв, Кеннеді вбили мафіозі або шпигуни з радянського союзу.

5 червня 1968-го, незабаром після півночі, сенатора Роберта Кеннеді застрелили в готелі "Амбасадор" в Лос-Анджелесі після його перемоги на президентських праймеріз в Каліфорнії. Відразу після того, як оголосив своїм прихильникам про перемогу, в Кеннеді кілька разів вистрілив 24-річний палестинець Сирхан Сирхан. Кеннеді помер наступного дня.

Роберт був братом президента Джона Кеннеді, якого застрелили п'ять років до цього, 22 листопада 1963-го.

Зараз ви читаєте новину «Вбивцю президента застрелив власник стриптиз-бару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути