Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 23:13

В українській фортеці знайшли залишки мечеті
6

У Хотині розкопали мечеть
Фото: Укрінформ
У Хотині розкопали мечеть
У Хотині розкопали мечеть
У Хотині розкопали мечеть
У Хотині розкопали мечеть

У Хотинській фортеці розкопали мурування решток турецької мечеті початку XVIII століття.

"З початку місяця вдалося відкрити перші мурування XVIII-ХІХ століття. Саме знахідок цього періоду найбільше знаходимо на цьому місці. Трапляються поодинокі монети того часу, важки терезів, можливо пов'язані з ювелірною чи аптекарською діяльністю. Вони вже неодноразово траплялися і в попередні наші експедиції. Із цікавих будівельних матеріалів – цеглини із клеймовими роками, коли їх виготовляли, що дозволяє більш якісно встановити технологію", – розповів керівник експедиції археологів Микола Ільків, передає Укрінформ.

На місці розкопок виявили знахідки часів кам'яної доби, трипільської культури, слов'яно-руського часу та новітньої доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали поховання господарів зі слугами

"Для кожної епохи були знайдені свої характерні знахідки. Зокрема, для кам'яної доби – це вироби із кременю й різноманітні пластинки, ножі, скребла, якими обробляли шкури. Для трипільської культури характерні знахідки кераміки. Для Х-ХІ століття, коли якраз ця територія входила до складу Київської Русі, характерні також знахідки керамічного посуду, пряслиця для прядіння й дрібненькі побутові вироби", – додав Ільків.

Археологи виявили каналізацію 1400-х на неподалік від розкопок фонтану "Кульбаба" на площі Галицькій у Львові. Раніше цей фрагмент вважали частиною дороги, утім, після того, як конструкцію розчистили, археологи зрозуміли, що знайшли давню каналізацію XV ст.

Зараз ви читаєте новину «В українській фортеці знайшли залишки мечеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути