Ексклюзиви
понеділок, 14 березня 2016 16:00

В "Софії Київській" представлять петриківський розпис

В "Софії Київській" представлять петриківський розпис

24 березня о 17:00 в Національному заповіднику "Софія Київська" (вул. Володимирська, 24) відбудеться виставка картин та предметів побуту з петриківським розписом.
На проекті будуть представлені такі експонати: рушники та хустки, розписані петриківськими візерунками, картини на полотні, дерев'яні тарелі, меблі, скрині, порцеляна з петриківським розписом.

Петриківський рушник – це арт-проект Асоціації майстрів народного мистецтва України, який організовано спільно з Благодійним фондом "КОЛО". Проект покликаний показати традиційний розпис з нової сакральної та філософської сторони - в контексті сучасної традиційної культури України.

Основу експозиції виставки складуть традиційні розписи на папері (так звані "мальовки" та декоративні панно) з різноманітними сюжетами – це і чарівні птахи, і сценки з життя українців ("Різдво", "Весільний потяг", "Козак Мамай" тощо), і все виконано в техніці петриківського розпису. Важливим елементом виставки стануть розписані вироби з дерева – скрині, тарелі, ужиткові речі та навіть меблі у виконанні студентів Дніпропетровського художнього училища.

Асоціація майстрів народного мистецтва України, що заснована 2015 року в селі Петриківка, об'єднує провідних майстрів петриківського розпису небайдужих до долі народного мистецтва. Асоціація покликана відроджувати та популяризувати народне мистецтво шляхом створення сучасних арт-проектів в кращих європейських традиціях. За півтора роки існування за підтримки Асоціації було реалізовано більше десяти проектів, головний з яких - серія виставок петриківського розпису "Петриківка - душа України", який побачили тисячі людей в Україні та за кордоном. Ідеолог та головний куратор цього проекту Ніна Бурневіч об'єднала в спільну виставку майстрів петриківського розпису, які в рамках проекту не тільки презентували свої твори, а й створювали інсталяції, проводили майстер-класи та оздоблювали розписом різноманітні об'єкти.
Деталі події у facebook.

Зараз ви читаєте новину «В "Софії Київській" представлять петриківський розпис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути