понеділок, 15 січня 2018 11:56

У Пентагоні будували окремі туалети для афроамериканців

У Пентагоні будували окремі туалети для афроамериканців
У 1943 році закінчили будувати Пентагон. Фото: "Википедия"

15 січня 1943 року у Арлінґтоні біля Вашингтону завершили будівництво Пентагону. У цій будівлі розмістилося міністерство оборони США.

Згоду на будівництво дав у 1941 р. президент Франклін Рузвельт.

Перед будівництвом знесли 150 будинків.

Довжина кожної сторони Пентагону становить 281 м, периметр дорівнює 1,5 км. Загальна довжина коридорів споруди становить 28 км. 5 надземних поверхів Пентагону мають площу 604 тис. кв м. Під землею розміщуються 2 поверхи.

Потрапити в будь-яку точку споруди по периметру можна за 7 хв. Пентагон перетинають 10 коридорів по центру, які об'єднують 5 п'ятикутників, що йдуть від центру.

На початку будівництва у Пентагоні було передбачено більше туалетів, ніж необхідно. Це пов'язано з расовою дискримінацією. Будували окремі туалети для білих і афроамериканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 150 років тому США уклали свою найвигіднішу угоду

Пентагон будували 16 місяців. Витратили $83 млн ($300 млн на сьогодні). У ньому працює близько 26 тисяч осіб. Щодня з Пентагону по телефону дзвонять більше 200 тисяч разів і відправляють понад 40 тисяч листів.

У Пентагоні є внутрішній двір, де розташовується продуктовий магазин, що обслуговує співробітників відомства. У часи холодної війни радянські військові аналітики припускали, що під цим невеликим будинком знаходиться бункер. Висновок вони такий зробили тому, що за свідченнями супутників через нього проходить велика кількість людей. Склався міф, що радянські військові націлили ядерні ракети на продуктовий магазин.

Для під'їзду до Пентагону було побудовано понад 50 км доріг. Площа усіх офісів і складів становить 320 тис. кв м. Між концентричними кільцями Пентагону побудований 21 міст. У будівлі Пентагону 131 сходинка, 19 ескалаторів, 13 ліфтів. У п'яти надземних поверхах Пентагону зроблено 7754 вікна. На офіційний сайт Петнагону проводиться близько 6 тис. хакерських атак на добу.

11 вересня 2001 року три літаки, керовані терористами, врізалися в будівлю Пентагону, розташованого недалеко від Вашингтона і в 110-поверхові хмарочоси Всесвітнього торгового центру (ВТЦ) в Нью-Йорку, викликавши їхнє обвалення. В результаті терористичних атак загинуло 2 977 громадян з 92 країн.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні будували окремі туалети для афроамериканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути