середа, 10 грудня 2014 15:02

У Китаї археологи знайшли одяг, якому 500 років - унікальні фотографії
6

Чоловіча сорочка
Фото: Live Science Staff
Взяття з жіночого поховання
Спідниця, вишита золотими нитками
Порцелянова посудина, знайдена у жіночому похованні
Орнамент чоловічої сорочки

Під час розкопок на східному узбережжі Китаю, неподалік від поселення Сенсен, археологи виявили унікальне парне поховання чоловіка і дружини епохи династії Мін. Сенсацією стало те, що у похованні, якому 500 років, чудово зберігся давній китайський одяг.

Чоловік та дружина були поховані у дерев'яних домовинах, які лежали одна біля одної у більшій зовнішній труні, покритій шаром вапна та рисової соломи. У похованні археологи знайшли лише кілька кісток, але найголовніше - одяг померлих.

У жіночому похованні археологи виявили нижню сорочку, на якій зображено міфічну істоту з головою дракона. Тут також знайдено кілька спідниць, одна з яких була вишита золотими нитками і мала довжину 89 сантиметрів. Взуття жінки було зроблене з шовку і багато орнаментоване квітами, стародавніми монетами та іншими декоративними елементами.

У чоловічому похованні археологи також знайшли багато прикрашений одяг. У труні лежали кілька сорочок з надзвичайно красивими квітковим орнаментом, а також вишитих бісером.

Чудову збереженість тканини археологи пояснюють тим, що труна була покрита шаром вапна, і це сприяло герметизації домовин. Що ж до релігійної приналежності померлих, то на думку науковців, вони були буддистами.

Нагадаємо, Мін - династія, що правила Китаєм після ліквідації монгольської династії Юань у 1368 році. В часи панування Мін населення Китаю нараховувало від 160 до 200 мільйонів мешканців. Ця династія була останньою династією Китаю, що правила етнічними китайцями - ханьцями. Вона була повалена повстаннцями Лі Цзичена і поступилася маньчжурській династії Цін у 1644 році.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї археологи знайшли одяг, якому 500 років - унікальні фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути