четвер, 07 липня 2016 19:23

В Азербайджані виявили курган вождя

В Азербайджані виявили курган вождя

Під час археологічних розкопок у селі Дизахли Габалинського району (Азербайджан) виявили курган.

Вік кургану становить приблизно 3 тис. років. Знахідка є місцем поховання вождя племені, яке мешкало на території Габали 1000 року до н. е. Повідомляє APA.

Похоронну камеру кургану діаметром 35 м знайшли під 4-метровим кам'яним покриттям і 3-метровим шаром землі. Член-кореспондент НАН Ільяс Бабаєв зазначив, що 1971 року під час археологічних розкопок на цій території знайшли два маленьких кургани.

Там побачили великий скарб. Вчені проаналізували знахідки, після чого дійшли висновку, що на території Азербайджану 3 тис. років тому карбували монети. Народи, що проживали тут, торгували з іншими країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни в кліматі не зробили людей розумнішими

Бабаєв сказав, що дослідження на території продовжать. Вчені сподіваються виявити нові факти, що розкривають невідомі сторінки азербайджанській історії.

Як повідомляли раніше, у Малині Житомирської області під час археологічних розкопок на місці стародавнього Городища знайшли багато цінних експонатів. Археологи наткнулися на ліпний посуд, кераміку, наконечники, ножі, прясельця, рештки тварин і навіть залишки металургії. Розкопки Городища проводили поблизу профтехліцею.

Зараз ви читаєте новину «В Азербайджані виявили курган вождя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути