четвер, 24 жовтня 2013 11:02

В архівах виявили більше 100 невідомих листів Ольги Кобилянської

Автор: Фото: ostriv.in.ua
 

Понад 100 унікальних архівних листів Ольги Кобилянської виявили під час підготовки виставки до 150-річчя від дня народження української письменниці. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції України.

"Виявлено понад 100 неопублікованих листів Ольги Кобилянської, серед яких – дійсно неоціненний скарб: нарис чеською мовою "Самостійна Україна". Він раніше був невідомий і не друкувався. Після введення цих листів до суспільного вжитку і наукового обігу розшириться та збагатиться новими даними і біографія великої української письменниці, а отже, і знання українців про своїх духовних лідерів", – прокоментувала голова Державної архівної служби Ольга Гінзбург.

Ольга Кобилянська (1863 - 1942) є видатною українською письменницею, учасницею феміністичного руху на Буковині. Документальну виставку, присвячену 150-річчю від дня її народження, Центральний державний архів вищих органів влади та управління України презентує у листопаді.

 

 

Зараз ви читаєте новину «В архівах виявили більше 100 невідомих листів Ольги Кобилянської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути