пʼятниця, 01 лютого 2013 11:11

У опері "Кармен" у Львові головну роль виконає правнук Ольги Кобилянської
6

Фото: Фото надане прес-службою оперного театру

3 лютого о 18:00 у Львівському Національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької всесвітньо відомі виконавці презентують оперу Жоржа Бізе "Кармен".

Диригуватиме маестро зі Швеції Ілля Зубель, а Тореадором Камільйо у опері буде видатний український баритон Костянтин Ріттель-Кобилянський. Співак отримав у 2011 році в Штутгарті (Німеччина) Міжнародну театральну премію за краще виконання цієї ролі-партії.

Цю оперу у театрі ставлять вже 20 років, вона - одна з найпопулярніших у світі. Це історія про жіночу чуттєвість, пристрать та шалені почуття. Щоразу виконання змінюється завдяки запрошеним диригентам і солістам.

"На сцені театру водночас буде кілька сотень людей - включно із оркестром та хором. Це масштабна постановка, з вишуканими і складними декораціями, умілими акторами. Це не драмтеатр, де на сцені грають кілька героїв і звучить фонограма. Це ціле шоу, в якому не так важливий сюжет, як спів тенорів. Усі вони працюють без мікрофонів", - зазначив директор оперного театру Тадей Едер.

Костянтин Ріттель-Кобилянський народився у Києві, але його батьки жили і працювали у Львівському Національному театрі ім. М. Заньковецької. Закінчив з відзнакою Одеську консерваторію, а також вокальну Аспірантуру та Докторантуру у Вищій Музичній Академії Фрайбурга (Німеччина). Співак є нащадком української письменниці Ольги Кобилянської. За свої досягнення він удостоєний найпрестижнішої нагороди у світі - Премії Європейського фонду культури у Європарламенті у Страсбурзі.

Зараз ви читаєте новину «У опері "Кармен" у Львові головну роль виконає правнук Ольги Кобилянської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі