вівторок, 03 вересня 2019 10:57

В Аргентині видали книгу про найтрагічніший період історії України

В Аргентині видали книгу про найтрагічніший період історії України
Книга презентована в Аргентині має сприяти визнанню усім світом Голодомору актом геноциду українського народу Фото: argentina.mfa.gov.ua

В Університеті Буенос-Айреса, Аргентина, презентували книгу "Голодомор 1932-33 років: український геноцид". Працю переклав іспанською мовою Ярема Тауридзький.

У переклад ввійшли матеріали Галузевого державного архіву СБУ та нові демографічні дані, які демонструють штучність Голоду, створенного СРСР, йдеться на офіційній сторінці Посольства України в Аргентині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У музеї "Територія терору" говоритимуть про Голодомор

"Поширення правдивої інформації про злочини тоталітарного комуністичного режиму в Україні в ХХ сторіччі є важливою складовою збереження історичної пам'яті", - зазначив історик та автор книги Юрій Шаповал, який був присутній на заході.

У презентації також взяли участь науковці - історики та політологи, студенти університету, представники української громади Аргентини.

Також на заході був присутній державний секретар Аргентини з питань прав людини Клаудіо Аврух. Він згадав, що відвідав Україну 2018-го з нагоди відзначення 85-х роковин Голодомору. Наголосив на важливості відновлення справжньої історичної пам'яті про одну з найбільших трагедій XX ст. і запобігання повторенню подібного у майбутньому.

Американська компанія Samuel Goldwyn Films викупила права на показ у Північній Америці фільму про Голодомор "Ціна правди". Фільм створила Україна, Польща та Велика Британія. Розповідає про британського журналіста Гарета Джонса. Він поїхав до Москви, щоб розкрити правду про радянський режим. Там дізнається про Голодомор в Україні.

Зараз ви читаєте новину «В Аргентині видали книгу про найтрагічніший період історії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути