пʼятниця, 02 серпня 2019 10:01

У столиці обвалився Головпоштамт: 11 осіб загинуло

У столиці обвалився Головпоштамт: 11 осіб загинуло
Під завалами київського Головпоштамту загинуло 11 осіб Фото: bigmir.net

Портик Головпоштамту на площі Жовтневій у Києві обвалився 2 серпня 1989-го. Під кам'яними брилами та рештками колон загинуло 11 осіб.

Головною причиною трагедії називали ремонтні роботи, які проводили за декілька днів до катастрофи. Робітники демонтували облицювальну плиту, яка утримувала колони та не закріпили їх. Перехожі споглядали деформацію споруди за день до катастрофи та робили зауваження, але будівельники не реагували. 2 серпня робочі пішли на обід, як раптом споруда обвалилась. Шум від обвалу чули за декілька кварталів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через обвал стіни дитячого садка загинув чоловік

Поліцейські, пожежники, десантники та містяни кинулися розбирати завали. З-під решток будівлі вдалося витягнути 13 людей - лише двоє із них були живі. Їх врятували у лікарні.

Сходи київського Головпоштамту разом із колонами були традиційним місцем побачень. Також того дня йшов дощ, але будівельні приладдя не давали змогу скупчитись під колонами великій кількості людей. Загиблих могло бути набагато більше.

Після інциденту громадськість активно слідкувала за розслідуванням. Влада намагалася перенести відповідальність на неякісне будівництво попередніх років. Реальною причиною було суттєве порушення техніки безпеки ремонтних робіт у ці дні.

У місті Дніпродзержинську - зараз Кам'янське, трамвай врізався у стіну будинку 2 липня 1996-го. Загинуло 34 людини, близько 100 отримали травми.

На дуже крутому спуску у трамвая відмовила система гальмування й заклинило двері. Вагон набрав швидкість і зійшов із рейок, виїхав на проїжджу частину і зіткнувся з невисоким бетонним загородженням.

Зараз ви читаєте новину «У столиці обвалився Головпоштамт: 11 осіб загинуло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути