Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2019 08:21

У трамваї загинули 34 пасажири

У трамваї загинули 34 пасажири
В трамвайній аварії загинуло 34 людини. Фото: Собития

У місті Дніпродзержинську - зараз Кам'янське, трамвай врізався у стіну будинку 2 липня 1996 року. Загинуло 34 людини, близько 100 отримали травми.

На дуже крутому спуску у трамвая відмовила система гальмування й заклинило двері. Вагон набрав швидкість і зійшов із рейок, виїхав на проїжджу частину і зіткнувся з невисоким бетонним загородженням.

29 осіб померли на місці. Всю ніч хірурги області оперували постраждалих. Всіх врятувати не вдалося - число загиблих зросло до 34 осіб. Наступного дня в Україні оголосили траур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підземному переході задихнулися люди

Президент висловив співчуття рідним. Створена урядова комісія. Вона назвала кілька причин катастрофи: зношеність вагону, нестача кадрів - трамваєм на цьому складному маршруті керувала 20-річна випускниця прискорених курсів водіїв трамваїв, недбалість керівництва депо.

На небезпечному повороті нещодавно спорудили невисоку бетонну огорожу. Це все призвело до тяжких наслідків. П'ять днів місто було в жалобі - йшли похорони.

Меморіал пам'яті жертв трамвайної трагедії у Дніпродзержинську спорудили в 2010 році. Він має вигляд зігнутих трамвайний рейок

У тисняві в переході станції мінського метро "Неміга" 30 травня 1999 року загинуло 54 людини, 250 - отримали травми. Більшості загиблих було від 14 до 20 років.

Зараз ви читаєте новину «У трамваї загинули 34 пасажири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути