четвер, 17 травня 2018 10:51

У щоденнику Анни Франк знайшли роздуми про повій та дорослі жарти

У щоденнику Анни Франк знайшли роздуми про повій та дорослі жарти
Анна Франк писала про секс і переповідала дорослі жарти. Фото: annefrank.org

Співробітники будинку-музею Анни Франк в Амстердамі відновили дві сторінки її щоденника. Сама Анна заклеїла їх коричневим гумованим папером, який не могли відклеїти 70 років.

У 2016 році під час планової перевірки стану щоденника дослідники вирішили використати нові технології і спробувати розглянути текст, захований під шаром клейкого паперу. Для цього сторінки сфотографували, підсвітили ззаду, а потім зображення обробили на комп'ютері. Робота тривала 2 роки, повідомляє "Главком".

На прихованих сторінках Анна Франк міркувала про секс та переказувала дорослі анекдоти.

"Я використовую цю зіпсовану сторінку, щоб записати "непристойні" жарти", - писала вона. Усього Франк записала 4 жарти і 33 рядки про сексуальну освіту і проституцію. Ще 5 фраз вона закреслила.

Записи датовані 28 вересня 1942 року. До цього моменту Анна Франк і її сім'я вже 2 місяці ховалися від нацистів. В той день робітники ремонтували туалет під кімнатою, де ховалася сім'я Анни Франк, і дівчинці і її близьким потрібно було вести себе дуже тихо. Анна писала, звертаючись до своїх уявних друзів, підписувала фотографії та листи, які вона вклала в щоденник, склала список 12 ознак краси - і зазначила, наскільки їм відповідала.

Анна Франк писала про секс, відповідаючи на запитання, які ставив їй уявний співрозмовник. Роздумувала про статевий акт, менструації і контрацепцію.

Статевий акт дівчина описує як "ритмічні рухи". "Чоловіки вважають ці дії дуже приємними і пристрасно бажають їх. Жінки теж, але менше", - писала вона. Франк зазначає, що жінки використовують контрацепцію, коли займаються сексом для задоволення. У щоденнику Анна описує свою першу менструацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анна Франк на унікальних фотографіях

На думку Анни Франк, чоловіки можуть отримувати секс за гроші.

"Всі чоловіки, якщо вони нормальні, ходять до жінок. Такі жінки звертаються до них на вулицях, і вони йдуть разом. У Парижі для цього є великі будинки. Тато там був", - пише вона.

Серед жартів. які записала Анна Франк: "Всі жінки з Вермахту приїжджають в Нідерланди, щоб солдатам було на чому спати", "В одного чоловіка була дуже потворна жінка, і він не хотів з нею вступати в стосунки. Одного разу ввечері він прийшов додому і застав в ліжку дружини свого друга. "Йому хочеться, а мені доводиться!" - вигукнув чоловік".

"Як будь-який підліток, вона відчуває цікавість до цієї теми", - каже директор будинку-музею Анни Франк Рональд Леопольд. Він зауважив, що Анна Франк писала про секс і в інших місцях щоденника, які не стала ховати. На його думку, цінність виявленого тексту не в його змісті, а в тому, що ці сторінки дають більш глибоке уявлення про становлення Франк як письменниці.

На Форумі видавців у Львові представлять український переклад щоденника Анни Франк. "Сховище. Щоденник у листах" розповідає про Голокост очима підлітка. 13-річна Анна Франк разом із своєю родиною ховалися від нацистів на горищі будинку друзів родини.

Зараз ви читаєте новину «У щоденнику Анни Франк знайшли роздуми про повій та дорослі жарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути