пʼятниця, 07 лютого 2020 16:16

У печері натрапили на попередження про кліматичну катастрофу

У печері натрапили на попередження про кліматичну катастрофу
Встановили точний вік австралійських гвіон. Фото: ukurier.gov.ua

Учені встановили вік таємничих наскельких малюнків аборигенів у Кімберлі, Австралія. Переконані, що первісні племена хотіли попередити наступні покоління про кліматичну катастрофу.

Тисячі абстрактних "танцюючих фігур" виконані червоною охрою. Таких більше не знаходили в наскельному живописі. Вважали, що їм від 5 до 17 тис. років. Але дослідження крихітних шматочків скам'янілого деревного вугілля, яке використовували оси для будівництва гнізд, вказало, що їхній справжній вік =- близько 12 тис. років, повідомляє Урядовий кур'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У печері знайшли унікальні малюнки

Саме цей період часу збігається з періодом стрімкого закінчення льдовикового періоду в мезоліті. Підйом рівня океану та морів призвів до затоплення півночі Австралії й половини регіону Кімберлі. Ймовірно, давні митці зобразили хаос, що охопив їхню землю, і залишили послання та попередження про кліматичну катастрофу. Також дослідники встановили, що стиль, в якому були виконані малюнки, проіснував у цьому районі не більше 1 тис. років.

Шведські вчені розшифрували загадковий рунічний напис епохи вікінгів, вибитий на камені 1200 років тому. Текст на камені біля церкви Рекської парафії в комуні Едесхег, розповідає про кліматичну катастрофу.

Зараз ви читаєте новину «У печері натрапили на попередження про кліматичну катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути