Ексклюзиви
четвер, 02 вересня 2021 15:53

У могилі вельможі археологи виявили останки коней, корів, овець і собаки

На місці стародавньої турецької фортеці Чавуштепе виявили могилу чоловіка, похованого із тваринами. Знахідці приблизно 2,8 тис. років.

Археологи вважають, що поховання належало представникові військової або керівної шляхти держави Урарту. Унікальність знахідки в тому, що це перший випадок поховання людини із тваринами серед усіх урартських пам'яток. Поруч із чоловіком лежали чотири коні, корова, вівця й собака, повідомляє The History Blog.

"Під час досліджень ми знайшли гробницю в первісному вигляді. Бачили чоловіка, похованого зі своїми тваринами. Поруч із ними лежали глиняні вироби. Тут ми також знайшли олійну лампу, яку ніколи раніше не бачили", - розповів археолог Рафет Чавушоглу.

Автор: Anadolu Agency
  Поховання чоловіка із тваринами назвали незвичайним
Поховання чоловіка із тваринами назвали незвичайним

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прострелене коліно й порубані груди - знайшли поховання амазонки з Урарту

Гробницю знайшли під час розкопок некрополя фортеці. Торік там виявили рештки дитини із драконячими браслетами. Фортецю збудував цар Урарту Сардурі II (765-735 до н. е.). На її території розташовані руїни царського палацу, храму, господарських споруд і фортечних стін.

Улітку 2020 року археологи розкопали скелет дитини із драконячими браслетами на давньому некрополі фортеці Чавуштепе неподалік від міста Ван на сході Туреччини. Вік поховання оцінили у 2,7 тис. років.

На час смерті дитині було три роки. Шию скелета прикрашало розкішне намисто, а біля черепа стояла миска з подарунками. Гарно оброблені мідні браслети із драконячими головами називають унікальною знахідкою для регіону. За словами археологів, розкішний поховальний інвентар довів, що еліта Урарту ховала дітей особливо ретельно, щоб підготувати їх до потойбічного життя.

Зараз ви читаєте новину «У могилі вельможі археологи виявили останки коней, корів, овець і собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути