Ексклюзиви
пʼятниця, 25 вересня 2020 11:03

У Києві відреагували на прохання розібратися з комісією, яка дискредитує Україну

У Києві відреагували на прохання розібратися з комісією, яка дискредитує Україну
Посол України у ФРН Андрій Мельник обговорював із представниками МЗС Німеччини пропозиції щодо створення повноцінної Міжурядової українсько-німецької історичної комісії. Фото: golos.com.ua

Міністерство закордонних справ України відкликає свій патронат над Німецько-українською комісією істориків. Про це офіційно повідомили в Берлін.

"З огляду на надзвичайну важливість та чутливість для України питання історичної пам'яті, про рішення відкликати патронат над комісією з боку МЗС України було надіслано офіційну ноту зовнішньополітичному відомству Німеччини.

Я дуже сподіваюся, що наші застереження будуть сприйняті німецькими партнерами з належною серйозністю і нам вдасться узгодити алгоритм дій з урахуванням національних інтересів України", - зазначив у коментарі Укрінформу посол України у ФРН Андрій Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол розкритикував роботу Німецько-української історичної комісії

Посол розповів, що ранок 24 вересня провів у зустрічах з представниками керівництва МЗС Німеччини з метою детального роз'яснення позиції офіційного Києва щодо комісії, а також обговорення пропозиції щодо створення повноцінної Міжурядової українсько-німецької історичної комісії на виключно паритетних засадах.

Членам нинішньої комісії Мельник порадив поставити "собі чесне запитання: як бути далі?" Наголосив, що українська сторона при цьому не має жодного впливу на діяльність комісії і ніколи не розглядала й не розглядатиме інституцію як повноцінну двосторонню міждержавну комісію з питань взаємної історії.

21 вересня 2020 року Світовий конґрес українців закликав президента Володимира Зеленського змінити склад Німецько-української комісії істориків. Організація висловила глибоке занепокоєння роботою комісії, проєкти та ініціативи якої часто дискредитують Україну, її народ та її історію. Вона виступила організатором конференції під назвою "Чи був Голодомор геноцидом?", що порушує законодавство України та є образливим для українців.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відреагували на прохання розібратися з комісією, яка дискредитує Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути