четвер, 10 січня 2013 10:38

У Китаї знайшли три з половиною тонни стародавніх монет

У Китаї знайшли три з половиною тонни стародавніх монет
Фото: ibrest.ru

На території Монголії археологам вдалося виявити унікальну знахідку. Біля стародавнього міста Хуолуохайденг в окрузі Ордос Північного Китаю було знайдено близько трьох з половиною тонн стародавніх монет.

Цікаво, що, за словами наукового співробітника Інституту археології та культурних реліквій Ліань Цзіліня, відшукати старовинний скарб вдалося зовсім випадково, після того, як місцеві поліцейські затримали трьох злодіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці розкопали береги "Моря смерті"

Велика частина знайденого скарбу, за словами археологів, відноситься до епохи правління династії Хань (202 рік до н.е. - 220 рік н.е.). Тут же розкопали більше сотні ливарних форм, що використовувалися при виробництві монет. Ливарні форми вчені датують епохою імператора У-Ді (156 рік до н.е. - 87 рік н.е.).

Масштаб унікальної знахідки дає підставу припустити, що в епоху династії Хань Хуолуохайденг був найбільшим міським центром в північному Китаї. Багатий нумізматичний матеріал і ливарні форми, виявлені тут, дають можливість вченим зробити висновок про особливості грошової системи, що функціонувала в стародавньому Китаї.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знайшли три з половиною тонни стародавніх монет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути