середа, 12 грудня 2012 19:39

Збільшився найбільший у світі підземний мавзолей
14

Фото: Фото: apxeo.info

Найбільший у світі підземний мавзолей — китайського імператора Цинь Шихуана — ще збільшився. Досі він займав площу 56 кв. км. Та нещодавно археологи розкопали великий палац, що збудували під землею для померлого імператора. Він має 690 м завдовжки і 250 м завширшки, за приблизними підрахунками.

Імператор Цинь Шихуан жив протягом 259-210 років до н. е. Він об'єднав Китайську державу з розрізнених царств після затяжного періоду смути. Також заклав початок Великої китайської стіни, щоб захищала нову об'єднану країну від кочовиків із півночі.

Придворний історик імператора залишив свідчення, що правитель дуже боявся смерті. У чарівників і відьом намагався вивідати таємницю безсмертя. Даремно — імператор помер раптово, а за кілька років упала й заснована ним династія.

Про значення, яке імператор Цинь Шихуан надавав смерті, вказує його мавзолей. Гробницю почали будувати задовго до кончини правителя. Найбільше вона славиться так званою теракотовою армією — із тілом Цинь Шихуана поховали понад 8 тис. глиняних статуй воїнів на весь зріст. Очевидно, вони мали служити імператорові в потойбічному світі. Згодом знайшли і статуї музикантів, акробатів та чиновників.

Лави армії Цинь Шихуана поповнять воїни, яких почали розкопувати в нещодавно віднайденому палаці. Колись вони були яскраво розфарбовані, сьогодні тьмяні й однотонні. Вчені звертають увагу, що всі вони мають різні військові ранги, одяг, озброєння. У кожного — неповторні риси обличчя.

Зараз ви читаєте новину «Збільшився найбільший у світі підземний мавзолей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути