понеділок, 22 червня 2020 08:20

У Європі відкрили повітряне сполучення на дирижаблях

У Європі відкрили повітряне сполучення на дирижаблях
Із аварією дирижабля "Гінденбург" 6 травня 1937 року завершилася ера цього виду транспорту. Фото: taboo.su

В Європі 22 червня 1910-го відкрили повітряну пасажирську лінію "Фрідріхсгафен-Дюссельдорф", на якій курсував дирижабль "Німеччина". Дирижаблі були першим повітряним судном, яке було здатне йти проти вітру.

Граф Фердінанд фон Цеппелін, винахідник й підприємець, винайшов і виготовляв дирижаблі жорсткого типу. У Німеччині створено першу у світі пасажирську трансатлантичну авіакомпанію АТ "Німецьке Повітроплавання". У літальному парку компанії - сім апаратів Цеппеліна. Пасажирські рейси стартували але регулярними так і не стали, будучи своєрідним атракціоном. До початку Першої світової війни дирижаблі здійснили 1500 польотів і перевезли 34 тис. пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із аварією "Гінденбурга" завершилася ера повітряних дирижаблів

Дирижабль "Гінденбург" - флагман цієї компанії. Це було найбільше повітряне судно із усіх, які коли-небудь піднімалися над землею. 245 метрів завдовжки і 41 метр у попереку. Дирижабль розпочав свої польоти із пасажирами ще у травні 1936 року. За рік цепелін здійснив 37 рейсів через Атлантичний океан, доставивши до пунктів призначення близько 3 тис. чоловік.

Подорож дирижаблем була досить комфортною. Кожному пасажирові відводилася окрема двомісна каюта із ліжком і окремою душовою кабіною. У корпусі цепеліна розташовувався ресторан із кухнею і салон із невеликим роялем. Недоліком всіх машин Цеппеліна було використання вогненебезпечного водню в якості наповнювача. Із аварією "Гінденбурга" завершилася ера повітряних дирижаблів.

6 травня 1937 року над авіабазою ВМС у Лейкхерсті, Нью-Джерсі "Гінденбург" загорівся і потерпів аварію. Тоді загинуло 35 із 97 людей, що були на його борту, а також одна людина на землі.

Зараз ви читаєте новину «У Європі відкрили повітряне сполучення на дирижаблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути