неділя, 28 травня 2017 12:40

У день незалежності Азербайджану київське "Динамо" забило свій 2000-й гол - 6 подій 28 травня

Автор: football24.ua
  28 травня день в історії: футболіст київського "Динамо" Ігор Бєланов забив 2000-й гол команди
28 травня день в історії: футболіст київського "Динамо" Ігор Бєланов забив 2000-й гол команди

Gazeta.ua пропонує добірку цікавих фактів про те, чим сьогоднішній день, 28 травня, запамятався в історії. У різні роки команда київське "Динамо" забила свій 2000-й гол, у Сполучених Штатах заснували музични премію "Греммі", а Вірменія та Азербайджан проголисили свою незалежність.

1569 — підписана Люблінська унія, що об'єднала Польщу і Литву в Річ Посполиту - державу з однаковим устроєм, загальною грошовою системою і сеймом. Вона проіснувала до 1795 року на теренах сучасних Польщі, України, Білорусі, Литви, Латвії, південної Естонії та західної Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка зняла кліп для номінанта "Ґреммі"

1918 — Вірменія й Азербайджан проголосили державну незалежність. Протягом ХХ сторіччя етнічний конфлікт між двома державами періодично загострювався. У 1988–1989 роках, стався військовий конфлікт з приводу Нагірного Карабаху. Радянські війська увійшли до Баку. Було підписано і знову порушено перемир'я в Нагірному Карабасі, останній проголосив про свою незалежність.

1957 — у США заснували Національну академію грамзапису, яка вручає одну з найпрестижніших премій у світі музики — "Ґреммі". Її присуджують щорічно у 108 категоріях 30 музичних жанрів у результаті голосування вповноважених членів Академії. Успішним і визнаним артистам надають право голосу. Серед них такі співаки й музиканти, як Джон Бон Джові, Prince, Пол Саймон, Нора Джонс, Бейонсе.

1959 — з американського космодрому на мисі Канаверал на ракеті АМ-18 у космос уперше вирушили дві мавпи - шимпанзе Авель і Бейкер. Вони успішно повернулися на Землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" може зустрітися з кривдником "Шахтаря" в Лізі чемпіонів

1985 — команда київське "Динамо" забила свій 2000-й гол у чемпіонатах СРСР. Зробив це футболіст Ігор Бєланов. У результаті того матчу виграли кияни з рахунком 2:0. У сезоні завоювали золоті медалі чемпіонату, обігнавши московський "Спартак" на одне очко.

1997 — в Києві голови урядів України й Росії підписали пакет документів про базування й розподіл Чорноморського флоту строком дії на 20 років. Однак з часом стало зрозуміло, що базування іноземного військового флоту на території України є однією з головних загроз безпеці України. Чорноморський флот Російської Федерації перетворився на головний дестабілізуючий фактор ситуації в Севастополі та Криму зокрема та українсько-російських стосунків загалом.

Остання у сезоні зустріч донецького "Шахтаря" і київського "Динамо" завершилася перемогою команди Сергія Реброва — 3:2. Матч 31-го туру прем'єр-ліги пройшов сьогодні у Харкові на стадіоні "Металіст" у присутності більше 12 тисяч глядачів. Вболівальники "гірників" вивісили на трибунах банер "100% золотий". "Шахтар" у цьому сезоні виграв чемпіонат і кубок України.

Зараз ви читаєте новину «У день незалежності Азербайджану київське "Динамо" забило свій 2000-й гол - 6 подій 28 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути