пʼятниця, 26 травня 2017 00:20

Тренер і футболісти "Динамо" втомилися один від одного

26 травня київське "Динамо" зіграє з "Шахтарем" передостанній матч сезону. А за чотири дні, 30 травня, в головного тренера столичної команди Сергія Реброва закінчується контракт. Досі невідомо, чи продовжить угоду президент "Динамо" Ігор Суркіс.

Будь-яке рішення керівника київського клубу матиме логіку. Залишить Суркіс Реброва — це означатиме, що кращих альтернатив немає. А цей тренер знає, як рухати команду й готовий працювати далі. В іншому випадку — відмовився б, бо "Динамо" для Сергія — небайдужа команда. Можливості підопічних нинішньому наставнику відомі. Фахівець пробує різні кадрові поєднання, тактичні схеми. Стежить за молодіжними командами клубу — вони в нинішніх умовах мають дати поповнення головній.

Відмовить Суркіс Реброву — теж непогано. Тренер виграв два чемпіонства. Але в нинішньому сезоні не довів, що вміє ефективно працювати без іспанського помічника Рауля Ріанчо. Не розкрив жодного молодого футболіста. Бурда не прогресує. Циганков навесні зіграв гірше, ніж у першій половині сезону. Очигава не вибрався з лави запасних. Тому клуб змушений був брати двох посередніх іноземців — Кадара й Пантича. Суркіс може не знайти сильнішого фахівця. Але якщо прийде навіть рівнозначний, це дозволить перезавантажити стосунки між тренером і командою. Не виключено: Ребров та гравці втомилися один від одного. У самого тренера можуть бути запрошення від інших клубів. Не з англійської прем'єр-ліги чи Іспанії. Але в середняку чемпіонату Туреччини працювати цікавіше, ніж у топ-клубі України. Бо рівень наших змагань падатиме.

У будь-якому випадку, навряд чи "Динамо" чекають кращі часи. Відомий вислів власника "Шахтаря" Ріната Ахметова — не факт, що з грошима вдасться побудувати суперклуб. Але без них — шансів на це немає точно. Ігор Суркіс не зміг вибудувати чітку структуру в міцні матеріальні часи. Лише божевільний повірить, що це вдасться зараз, коли клуб змушений економити.

Тому не так важливо, продовжать контракт із Ребровим, чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Тренер і футболісти "Динамо" втомилися один від одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути