пʼятниця, 20 листопада 2015 10:27

У Британії знайшли сліди людей, яким 800 тисяч років

У Британії знайшли сліди людей, яким 800 тисяч років
Фото: www.planetanovosti.com

Два роки тому у Норфолку, Великобританія, археологи знайшли сліди, залишені давніми людьми. На думку вчених, їх залишили люди 800 тисяч років тому.

"На початку ми не були впевнені, що ми побачили, але, коли ми видалили залишки піску і морської води, було ясно, що поглиблення, які нагадують дірки, були людськими слідами", - сказав доктор Нік Астон.

Аналіз показав, що вм'ятини залишили люди, які пройшли через цей регіон близько 800 тисяч років тому. Експерти змогли підтвердити, що відбитки належать групі з п'яти осіб.

"У деяких випадках ми можемо точно виміряти довжину і ширину слідів і оцінити зріст людей, які їх залишили", - говорить співавтор дослідження Ізабель Де Гроот з Університету John Moores в Ліверпулі.

"Таким чином, можна припустити, що зріст цих осіб коливався від 0,9 м до більш ніж 1,7 метра. Цей діапазон зросту показує, що це могла бути група дорослих і дітей. Найбільшим із них міг бути чоловік", - додає Ізабель Де Гроот.

Також за даними археологів, у кількох місцях недалеко були знайдені інструменти з каменю та кістки, вік яких також оцінюється в 800 тисяч років.

Зараз ви читаєте новину «У Британії знайшли сліди людей, яким 800 тисяч років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути