пʼятниця, 02 березня 2018 13:40

Створили генеалогічне дерево із 13 млн людей

Створили генеалогічне дерево із 13 млн людей
Завдяки дослідженню, вчені прослідкували міграцію людей та вивчили життя у давнину. Фото: "Родина Льва Толстого"

Генетики зі США склали генеалогічне дерево для 13 млн осіб.

Дані взяли з сайту, присвяченому генеалогії. Фахівці вивчили інформацію з 86 млн профілів, встановили родинні зв'язки між людьми, повідомляє журнал Science.

Усього склали 5 млн генеалогічних дерев. У найбільшому було 13 млн осіб з 11 поколінь, що жили в 1650-2000 роках. Це переважно мешканці Європи і Північної Америки.

Історики вивчили шляхи міграції, тривалість життя та моделі вибору партнерів для створення сім'ї. З'ясували, що жінки частіше змінювали місце проживання, а чоловіки намагалися якнайдалі від'їхати від місця народження. Пов'язують це з пошуком роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досліджуючи родовід, ми долаємо міфи — історик

Люди, що народилися до 1800 року, обирали партнера для створення сім'ї в радіусі 8 км від місця проживання. З середини ХІХ ст. радіус збільшився до 19 км, а від 1950-х років - до 100 км.

Дослідження показали, що старіння зумовлене генетикою на 16%, решта припадає на зовнішні чинники, такі як умови життя та шкідливі звички.

Найбільша у світі кількість дітей, народжених однією жінкою - 69. Цей рекорд, встановлений близько 200 років тому російської селянкою, який досі не вдалося побити нікому. Перша з двох дружин селянина Шуйського повіту Федора Васильєва (1707 - 1782) народжувала 27 разів: 16 двійнят ( близнюків - світовий рекорд) , 7 трійнят і 4 четверні. Вижили 67 дітей. Причому більшість з них дожили до дорослого віку. Про цю унікальну родину 27 лютого 1782 року надійшло повідомлення до Москви з Нікольського монастиря. Сама Катерина II (Велика) відзначила цей феномен дітонародження.

Зараз ви читаєте новину «Створили генеалогічне дерево із 13 млн людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути