Ексклюзиви
вівторок, 07 липня 2020 08:21

Щороку гине до 15 людей - почався фестиваль під час якого люди бігають наввипередки з биками

Щороку гине до 15 людей - почався фестиваль під час якого люди бігають наввипередки з биками
Бики долають 849 м. за 2-3 хвилини. Фото: gettyimages

В іспанському місті Памплона 7 липня 1947-го розпочався фестиваль Сан-Фермін. Триває кілька днів. Включає біг биків вулицями.

6 тварин випускають і вони біжать по місту до арени на площі Хемінгуея. Поруч з биками дозволяють бігти охочим перевірити свою хоробрість. Забіг відстанню 849 м до арени, де проводяться бої з биками, триває 2-3 хвилини. Глядачі спостерігають з балконів. Традиційно відчайдухи з усього світу біжать перед розлюченими тваринами, намагаючись утекти або ухилитися. Це називається енсьєро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бик може напасти на поїзд

До нього допускають чоловіків і жінок, старших від 18 років і тверезих. Шлях пролягає вузькими брукованими вуличками Памплони. Суміжні вулиці перекривають дерев'яним парканом.

Захід починається о 8.00. Перед тим учасники, одягнені у біле й підперезані червоними шарфами, співають іспанською "Просимо тебе, святий Ферміне, наш покровителю, проведи нас через енсьєро та блогослови нас!". Арбітр стріляє з ракетниці, щоб сповістити учасників, що шістьох биків та шістьох волів випустили із загороди.

Після того як 1920-го американський письменник Ернест Гемінґвей описав фестиваль Сан-Фермін у своєму романі "І сходить сонце", щороку до Памплони приїжджають понад мільйон людей. Протягом свята гине до 15 сміливців.

Корида — це ціла галузь, в якій задіяні тисячі людей. Одні навчають тореадорів, інші утримують арени, шиють костюми і вирощують породистих биків.

Зараз ви читаєте новину «Щороку гине до 15 людей - почався фестиваль під час якого люди бігають наввипередки з биками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути