Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2020 14:15

Розкопали святилище, на якому приносили жертви богу війни

Археологи виявили в Іракському районі Гірсу ритуальну яму, присвячену месопотамському богу війни Нінгірсу. Знахідці близько 5 тис. років. Колись на ділянці знаходилося стародавнє шумерське місто Урук.

Культову зону використовували для ритуальної ходи, релігійних бенкетів і жертвоприношень тварин, що підтверджують їхні численні кістки. У стіни споруди вставлені конуси із магічними заклинаннями. Також археологам вдалося знайти близько 300 артефактів - чаші, миски і горщики, які, ймовірно, використовувалися в церемоніях або ритуалах, розповіли вчені виданню Live Science.

Одним із найбільш вражаючих предметів, знайдених археологами, була бронзова статуетка у формі качки з очима із раковин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Келії та квіти лотоса - розкопали храм, якому 1,2 тис. років

Дослідники вважають, що культова зона використовувалася в період ранньої династії 2950-2350 рр. до н.е. Глиняні таблички, виявлені у Гірсу, описують культові практики, які відбувалися в храмі. В одному оповіданні йшлося про релігійну ходу, кульмінацією якої став бенкет, що проводився двічі на рік. Його організували на честь Нінгірісу, сина Еніла, головного бога у месопотамському пантеоні.

Автор: asor.org
  Розкопали жертовник бога війни
Розкопали жертовник бога війни
Автор: asor.org
  Розкопали жертовник бога війни
Розкопали жертовник бога війни
Археологи виявили тисячі знарядь праці, ювелірних прикрас та фігурок у ході розкопок стародавнього поселення в Ізраїлі. Дослідники вважають, що 9 тис. років тому тут знаходився великий неолітичний мегаполіс. Місто виявили випадково. Робітники проводили земельні роботи перед будівництвом швидкісного шосе за 5 км від Єрусалиму.
Зараз ви читаєте новину «Розкопали святилище, на якому приносили жертви богу війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути