понеділок, 05 серпня 2013 11:14

Поселення ескімосів з тунелями виявили на Алясці

Автор: Фото: world-archaeology-news.blogspot.com
 

На Алясці археологи виявили ескімоське поселення віком 200 років. Село було розташоване на території нинішнього національного парку Кобук-Валлі.

На думку дослідників, поселення датується кінцем 18-початком 19 століття. Судячи з усього, воно було засноване місцевими ескімоськими племенами.

Археолог Дуг Анндерсон вважає, що поселення населяли близько двохсот чоловік. Швидше за все, воно було місцевим центром.

Житла, які складалися з одного приміщення, перебували на глибині трохи більше метра. Вони підпиралися балками, між якими були стіни із землі та дерну. У центрі кожного будинку розташовувалося вогнище.

Також Анндерсон заявив, що йому ніколи раніше не доводилося бачити подібних місць, де будинки з'єднувалися б таким довгим ланцюжком тунелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До ведмежого персня у археологів додалися ще дві знахідки

"У деяких інших областях нам часом траплялися з'єднані між собою споруди. Але їх було не більше двох, та й розміри були набагато менші, ніж тут", - розповідає Андерсон.

Знахідки археологів свідчать про те, що люди, які мешкали тут, приручили собак. Крім того, в одному житлі науковці виявили людські останки - скелет дитини й дорослого чоловіка зі зламаною ногою.

За словами одного з місцевих жителів, ескімоса Томаса Джексона, в дитинстві він чув від матері про те, що їхні предки жили у старому селі, розташованому в цих краях.

Дослідники поки не розгадали спосіб побудови даних споруд. На місці розкопок не було знайдено жодних інструментів. Вчені заявили, що дослідження триватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Поселення ескімосів з тунелями виявили на Алясці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути